Prima facilitate de testare a trenurilor magnetice din Europa va fi construită în Polonia

,
Autor:    -  
Nevomo 2a 1024x662
Sursa foto: Nevomo.

Timp de citire: 2 minute

Cea mai lungă facilitate de testare a trenurilor care funcționează pe principiul levitației magnetice pasive din Europa va fi construită în Polonia, iar construcția acesteia va începe în această vară, anunță publicația New Civil Engineer.

Startup-ul polonez specializat în tehnologia trenurilor cu levitație magnetică (Magrail – magnetic rail) Nevomo a semnat un acord cu compania poloneză Ciech Sarzyna, parte a gigantului industriei chimice Ciech, pentru a închiria terenuri și infrastructură în vederea construirii unei linii de testare a tehnologiei sale lungă de 750 m.

Tehnologia Magrail permite vehiculelor pe șine să atingă viteze de 550 km/h, utilizând liniile de cale ferată existente. Avantajul tehnologiei, care utilizează conceptul hyperloop, este capacitatea de a se integra în infrastructura feroviară existentă, fără a fi nevoie de modificări la materialul rulant.

Ciech Sarzyna va asigura startup-ului Nevomo accesul la calea ferată și la infrastructura adiacentă și îi va închiria și o clădire de birouri și un depozit, situate în voievodatul Subcarpatia din sud-estul Poloniei.

Pe pista de testare la scara 1:1, vor fi testate vehiculele cu sistem de acționare liniară și levitație pasivă, precum și sistemele electronice de alimentare și control ale unui motor liniar multi-segment.

Pawel Radziszewski, membru în Consiliul de Administrație al Nevomo, a declarat că lucrările de construcție a pistei reprezintă ”o altă etapă importantă în dezvoltarea tehnologiei Magrail”.

”Realizarea cu succes a acestor teste deschide calea către implementările pilot, care sunt planificate pentru anii 2022-2024. Ne așteptăm ca tehnologia Magrail să fie complet operațională din punct de vedere tehnic până în 2025.”

Wojciech Babski, director executiv al Ciech Sarzyna, a subliniat că firma ”susține soluții inovatoare care răspund provocărilor lumii din jurul nostru”.

El a mai spus:

“Cooperarea cu Nevomo face parte din filosofia operațiunilor companiei noastre, potrivit căreia o afacere modernă și deschisă cooperării este o sursă de schimbări pozitive pentru milioane de oameni din întreaga lume. Mă bucur că vom aduce și noi o mică contribuție la construirea unei tehnologii cu adevărat revoluționare în transportul public.”

Anul trecut, Comisia Europeană a susținut conceptul hyperloop în cadrul strategiei sale de sustenabilitate, în timp ce gigantul spaniol al construcțiilor Ferrovial a semnat un acord-cadru cu Hyperloop Transportation Technologies (HyperloopTT), pentru a analiza oportunitățile de a construi un sistem avansat de transport în SUA.

Între timp, guvernul Statelor Unite a decis să stabilească un cadru de reglementare pentru operarea în siguranță a sistemelor hyperloop. Totodată, compania Virgin Hyperloop și-a lansat primul său centru de certificare Hyperloop în octombrie 2020 și a finalizat primele teste pentru transportul de pasageri în luna noiembrie.

Un alt startup, de această dată din Spania, dedicat conceptului hyperloop – Zeleros – a anunțat că a strâns peste 7 milioane de euro pentru a-și dezvolta propria versiune a tehnologiei hyperloop, în timp ce compania poloneză Hyper Poland a strâns peste 436.000 de lire sterline într-o campanie de crowdfunding în Marea Britanie.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!