Închide

Prima veste bună după scumpirea carburanților din ultimul timp: prețurile petrolului au scăzut ușor

Avatar
Pump-jack mining crude oil with the sunset

Fotografie de Zbynek Burival pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Preţurile petrolului au scăzut luni, din cauza îngrijorărilor legate de încetinirea redresării economiei chineze şi a aprecierii dolarului, întrerupând seria de creşteri din ultimele şapte săptămâni, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Cotaţia petrolului U.S. West Texas Intermediate a scăzut din nou cu peste 1 dolari pe baril, până la nivelul minim al zilei, înainte de a reveni la 82,42 dolari pe baril, în scădere cu 76 de cenţi.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 67 de cenţi, la 86,12 dolari pe baril.

Participanţii de pe piaţă analizează factori economici contrari, cântărind un echilibru strâns dintre cerere şi ofertă şi semnele de slăbire a cererii din China, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

Vandana Hari, fondatoarea furnizorului de analize a pieţei petrolului Vanda Insights, a declarat că ar putea fi o corecţie pentru pieţele de ţiţei.

”Petrolul se află în teritoriu supracumpărat de ceva timp, sfidând aşteptările unei corecţii”, a spus Hari.

Ea a adăugat că accentul a fost pus pe optimismul economic al SUA, cu excluderea factorilor negativi din zona euro şi China.

Preţul petrolului a fost limitat de creşterea indicelui dolarului american, după avansul puţin mai mare al preţurilor de producţie din SUA, în iulie. Acest lucru a ridicat randamentele Trezoreriei, în ciuda aşteptărilor că Rezerva Federală este la finalul creşterii ratelor dobânzilor.

Un dolar mai puternic presează cererea de petrol, făcând mărfurile mai scumpe pentru cumpărătorii care deţin alte valute.

scroll to top