Închide

Primar: Sezonul de schi 2023-2024 de la Poiana Brașov trebuie să fie pregătit până pe 15 noiembrie

Avatar
Poiana Brasov Oct2023

Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov / Facebook.

Timp de citire: 2 minute

Până pe 15 noiembrie, domeniul schiabil din Poiana Braşov trebuie să fie pregătit pentru sezonul de iarnă 2023-2024, a declarat vineri primarul municipiului Brașov, Allen Coliban. Edilul brașovean a mai menţionat şi că, în această perioadă, se negociază preţurile cu Ana Teleferic (societatea lui George Copos, care deţine, împreună cu municipalitatea braşoveană, instalaţiile de transport pe cablu), scrie publicația locală ”Bună ziua, Brașov!”.

”Suntem în plin proces de pregătire a sezonului de schi 2023 -2024, operatorul cu care Primăria are contract – Comprest SA – are termen ca până la jumătatea lunii noiembrie să finalizeze tot ceea ce înseamnă funcţionarea instalaţiilor de producere a zăpezii artificiale, montarea elementelor de siguranţă, realizarea semnalizărilor, ratracurile să fie funcţionale. Sperăm ca anul acesta în masivul Postăvarul să vină iarna mai repede decât sezonul trecut, iar braşovenii şi turiştii să aibă posibilitatea să schieze mai mult decât în sezonul precedent. Urmează discuţiile cu operatorul de transport pe cablu pentru a aproba tarifele de transport. Obiectivul nostru în această negociere este să avem acele tarife care să permită cât mai multor iubitori ai sporturilor de iarnă, mai ales braşoveni, să se bucure de cel mai bun domeniul schiabil din România”, a declarat primarul.

Conform informaţiilor Primăriei, până acum au fost finalizate lucrările de cosire pe toată suprafaţa domeniului schiabil. Pe anumite pârtii, circulate şi în timpul sezonului cald, această operaţiune s-a făcut de două ori.

De asemenea, au fost făcute reparaţii pe pârtia Drumul Roşu, unde au fost curăţate rigolele şi a fost reprofilat traseul.

Totodată, a început montarea elementelor de siguranţă pe pârtii, saltele şi plase şi se fac  lucrări de reparaţii la gardul din jurul lacului.

Tot până în 6 octombrie s-au făcut reviziile şi reparaţiile la sistemul de producere a zăpezii artificiale şi au început testele pentru sistemul fix de înzăpezire, tunuri fixe şi lăncii, iar în a doua jumătate a acestei luni va începe amplasarea celor 34 de tunuri mobile.

Reprezentanţii municipalităţii au mai anunţat că până la finalul acestei luni se încheie lucrările de revizie a celor 6 ratracuri.

Startul sezonului de schi de la Poiana Brașov a întârziat extrem de mult anul trecut. Primul weekend de schi a fost la finalul lunii ianuarie (28-29 ianuarie 2023). Totuși, condițiile meteorologice ulterioare au permis prelungirea sezonului până la sfârșitul lunii aprilie.

Domeniul schiabil din Poiana Braşov are peste 20 de kilometri de pârtie, cu diferite grade de dificultate: de la pârtii pentru începători, la pârtii negre, cu lăţimi de până la 70 de metri, cu un sistem de înzăpezire amplasat pe tot domeniul schiabil şi cu un sistem de transport care acoperă tot masivul. Sistemul de producere a zăpezii artificiale din masivul Postăvarul este compus din 120 de lăncii, 34 de tunuri mobile (inclusiv cele 10 achiziţionate în acest an) şi 12 tunuri fixe.

scroll to top