Închide

Conflictul armat din Israel își face simțită prezența inclusiv pe plan economic

Avatar
100 U.S. dollar banknote lot

Fotografie de Mackenzie Marco pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Conflictul armat din Israel, declanșat de militanții Hamas din Fâșia Gaza, își face simțită prezența inclusiv pe plan economic, astfel că două valute importante s-au apreciat ca urmare a acestui eveniment.

Dolarul și yenul japonez au crescut ușor luni, pe fondul violențelor din Orientul Mijlociu care au influențat piețele internaționale, în timp ce un raport de proporții privind ocuparea forței de muncă din SUA a dat un nou impuls monedei americane.

Între timp, dolarii australieni și neozeelandezi sunt ușor afectați de conflictul belic.

Față de euro, yenul japonez a crescut cu peste 0,3% până la 157,55, în timp ce dolarul australian a scăzut cu aproximativ 0,7%, atingând un minim al ședinței de 94,84 yeni, potrivit DcNews.ro.

Moneda japoneză a avut o valoare de 149,19, raportat la dolar.

Atacul grupului palestinian Hamas asupra Israelului în weekend a dus la o instabilitate a pieței. “Așa cum v-ați aștepta, există multă incertitudine în această dimineață pe piețe”, a declarat Tony Sycamore, analist de piață la IG Australia.

Față de dolar, euro a scăzut cu 0,2%, la 1,0565 dolari, în timp ce lira sterlină a scăzut cu 0,1%, la 1,2218 dolari.

Datele de vineri arată că ocuparea forței de muncă din SUA a crescut la cea mai mare nivel în ultimele opt luni până în septembrie, pregătind potențial pentru o imprimare a inflației mai mare decât se aștepta în cursul acestei săptămâni.

Activitatea Chinei pe plan economic se află într-o tranziție după vacanța din Săptămâna de Aur deși rezervele valutare ale țării au scăzut mai mult decât se așteptau în septembrie, potrivit datelor oficiale prezentate sâmbătă.

Yuanul offshore a scăzut ușor, fiind tranzacționat ultima dată la 7,3123 pentru un dolar.

scroll to top