Închide

Primarul din Iași caută investitori pentru echipa de fotbal. ”Să nu ajungem ca Dinamo!”

Avatar
Poli Iasi

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a anunțat într-o conferință de presă că va lansa o scrisoare deschisă către oameni de afaceri și către societățile dornice să investească în clubul de fotbal ”Politehnica Iași”. Edilul spune că gruparea din Copou este un brand de oraș, nu ”jucăria” dânsului și îi invită pe cei disponibili să facă profit din fotbal, dar și glorie sportivă, să investească la clubul ieșean.

”Am lansat o scrisoare deschisă în atenția tuturor investitorilor interesați de a prelua clubul de fotbal Politehnica Iași. Am tradus-o în limbile de circulație internațională, în engleză, germană și franceză și o vom lansa peste tot, la Camerele de Comerț și Industrie afiliate în România, la ambasade, trimitem peste tot. Vrem să arătăm faptul că noi, autoritatea locală, Primăria Municipiului Iași, primarul, doresc o largă deschidere în colaborarea cu un investitor extern în ceea ce privește acest club de fotbal”, a declarat primarul Mihai Chirica, citat de ProSport.ro.

Acesta a explicat că va avea grijă ca Poli să se ferească de ”pericole”, precum cel existent acum la Dinamo.

”Am discutat cu domnul Adrian Ambrosie, care este – să spunem – proprietarul, titularul asociației care guvernează acest club de fotbal și este de acord. Ne dorim o relaționare cât se poate de deschisă, adusă la cunoștința ieșenilor de la început, pentru a elimina orice pericole precum cele care au fost, prin care am trecut și noi, vezi Horia Sabo sau ce se întâmplă acum la Dinamo. Să încercăm să evităm aceste pericole”, a mai spus edilul.

Acesta a mai subliniat că gruparea din Copou nu este ”jucăria” lui sau a municipalității, ci este un brand de oraș.

”(…) mai mult decât atât, să arătăm faptul că acest club nu este afiliat primarului Iașiului. Nu este jucăria mea personală, nu o folosesc în scop propriu, nici măcar electoral sau altul, ci pur și simplu îmi doresc să-l susțin ca să rămână un brand de oraș. Prin care Iașiul să poată fi recunoscut și prin sport. Și în speță vorbim de sportul rege în Liga I de fotbal, pe care dorim să-l susținem în continuare, dar nu eliminăm și celelalte sporturi care ne pot reprezenta cu succes.

 

Căutăm un investitor care vrea să facă fotbal de Liga I în România, dar după niște principii foarte ortodoxe, deschidere completă. Nu mă interesează din punct de vedere organizatoric absolut nimic, mă interesează ca acest club să aibă performanță. Iar noi, ca autoritate publică locală, Primăria și Consiliul Local să devenim parteneri. Noi nu urmărim în special profitul, ci gloria, iar ei pot să urmărească gloria și profitul. Ne interesează gloria acestui club, care să-i reprezinte pe ieșeni cum se cuvine”, a conchis primarul Mihai Chirica.

scroll to top