Închide

Primele exproprieri pe A7, “coloana vertebrală ce străbate Moldova de la nord la sud”

Avatar
Autostrada Unirii

Foto: informatiata.ro

Timp de citire: 2 minute

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, primele exproprieri pentru A7, Autostrada Unirii. ”Veste bună pentru unul dintre cele mai importante proiecte ale României, coloana vertebrală care străbate Moldova de la nord la sud”, a transmis ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

”Veste bună pentru unul dintre cele mai importante proiecte ale României, Autostrada A7, coloana vertebrală care străbate Moldova de la nord la sud. În şedinţa de Guvern de astăzi, Executivul a aprobat primele exproprieri din judeţul Prahova pentru sectorul Ploieşti-Buzău, pregătind astfel lucrările în teren pentru cel mai avansat tronson al A7. Acesta este acum în licitaţie pentru execuţie, iar termenul de depunere a ofertelor este 24 august. Imediat după semnarea contractului, vor începe lucrările în teren, proiectarea fiind deja realizată”, a scris, miercuri, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Ministrul afirmă că ”A7 este cel mai mare proiect de infrastructură propus prin PNRR (pentru segmentul Paşcani-Bacău-Focşani-Buzău-A3)”.

Drulă oferă şi câteva date despre cum va arăta sectorul Ploieşti-Buzău, pe care lucrările vor dura maximum 20 de luni: lungime – 63 km, 6 noduri rutiere, 160 de ha de perdele forestiere, 42 de poduri + pasaje şi 4 spaţii de servicii moderne, dotate şi cu staţii de încărcare electrice.

”Ca paşi următori pentru A7, în perioada imediat următoare vom începe să lansăm progresiv licitaţiile şi pentru restul sectoarelor, până la final de an: Buzău-Focşani, Focşani-Bacău şi Bacău-Paşcani.  La nord de Paşcani, Compania de drumuri a anunţat recent, în urma finalizării Analizei Multicriteriale de traseu şi studiului de trafic preliminar: că tronsonul Paşcani – Suceava va fi construit la profil de autostradă, iar Suceava – Siret, la profil de autostradă, respectiv drum expres de la intersecţia DN2H până la graniţă”, a mai scris Drulă., citat de news.ro.

scroll to top