Închide

Primul SUV solar off-road din lume a străbătut Marocul alimentat doar cu energie solară

Avatar
Csm Foto2 5a411b628e

Foto: STE/Bart van Overbeeke

Timp de citire: 2 minute

Mașinile cu emisii zero sunt din ce în ce mai populare, dar utilizarea unui vehicul electric este aproape imposibilă în locurile cu infrastructură de încărcare limitată. Stella Terra ar putea schimba această situație. SUV-ul de culoare verde kaki folosește panouri solare pe acoperișul său înclinat pentru a-și încărca bateria electrică, ceea ce înseamnă că poate parcurge distanțe lungi alimentat în întregime de soare, potrivit CNN.

Construit de o echipă de studenți de la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven (TUE), “primul vehicul off-road alimentat cu energie solară din lume” ar putea ajuta la conectarea zonelor îndepărtate “unde drumurile sunt mai puțin dezvoltate și rețelele de energie nu sunt la fel de fiabile” și ar putea ajuta la ajutoarele de urgență și la livrări, spune Thieme Bosman, managerul de evenimente al echipei.

Echipa a testat vehiculul în Maroc la începutul acestei luni, parcurgând mai mult de 1.000 de kilometri între coasta de nord a țării și deșertul Sahara din sud.

“Marocul are o mare varietate de peisaje și suprafețe diferite pe o distanță destul de scurtă”, spune Bosman, adăugând că mașina a fost testată “pe fiecare tip de suprafață pe care o astfel de mașină ar putea să o întâlnească”.

Automobilul omologat pentru drumuri are o viteză maximă de 145 de kilometri pe oră. Într-o zi însorită, autonomia bateriei sale este de aproximativ 710 kilometri pe șosea și de aproximativ 550 de kilometri în afara drumului, în funcție de suprafață. În condiții de nori, echipa estimează că autonomia ar putea fi cu 50 de kilometri mai mică.

Bosman a precizat că vehiculul s-a dovedit a fi cu o treime mai eficient decât se aștepta în timpul călătoriei și că designul său ușor l-a făcut mai puțin susceptibil de a se bloca pe teren accidentat și a solicitat mai puțin suspensia.

SUV-urile electrice sunt mai grele decât vehiculele electrice standard și au nevoie de baterii mai mari și mai grele pentru a le alimenta.

“Acolo unde piața SUV-urilor inovează în prezent pe baza modelelor anterioare, noi începem cu adevărat de la zero și proiectăm totul noi înșine”, spune Bosman. Minimizarea greutății vehiculului a fost esențială, iar echipa de 22 de studenți s-a concentrat pe realizarea fiecărui element ultra-eficient. Cu doar 1.200 de kilograme, Stella Terra cântărește cu aproximativ 25% mai puțin decât un SUV de dimensiuni medii.

Designul aerodinamic reduce, de asemenea, rezistența la înaintare și folosește materiale compozite “ușoare și robuste” pentru a reduce greutatea, spune Bob van Ginkel, manager tehnic pentru Stella Terra.

“Avantajul panourilor solare de deasupra este că putem avea o baterie mult mai mică, deoarece ne încărcăm în timp ce conducem”, adaugă van Ginkel.

Capabil să se deplaseze în afara drumului și fără a avea nevoie de puncte de încărcare, șoferii unui SUV alimentat cu energie solară sunt liberi să meargă unde doresc, spune van Ginkel.

scroll to top