Închide

Gigantul german SAP anunță reduceri masive de personal

Avatar
staff, dismissal, employee

Fotografie de Mohamed_hassan pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Gigantul german SAP, care va plăti peste 220 de milioane de dolari pentru a pune capăt urmăririlor de corupție, a anunțat o restructurare de aproximativ două miliarde de euro pentru a-și consolida activitățile legate de inteligența artificială (IA), măsură care ar trebui să afecteze aproximativ 8.000 de posturi.

„În 2024, SAP se va concentra și mai mult pe domenii cheie strategice de creștere, în special pe inteligența artificială pentru afaceri”, a spus SAP într-un comunicat.

„SAP intenționează să desfășoare un program de restructurare la nivel de companie în 2024. Pentru majoritatea celor aproximativ 8.000 de posturi afectate, vor fi implementate programe de plecare voluntară și măsuri interne de recalificare.”

Compania spune că se așteaptă ca numărul de angajați să fie „aproximativ la același nivel” ca în prezent până la sfârșitul anului 2024 „datorită reinvestițiilor în zone strategice cu potențial de creștere”.

SAP estimează costul restructurării la aproximativ două miliarde de euro. Anul trecut, compania a anunțat că va reduce 3.000 de poziții la nivel mondial în 2023 pentru a se reorienta mai mult pe afacerea sa în cloud.

scroll to top