Închide

Primul unicorn din Lituania, un marketplace de vechituri, evaluat de investitori la 3,5 mld. €

Avatar
Vinted

Sursa: Vinted.com.

Timp de citire: 2 minute

Unicornul lituanian Vinted, cel mai mare magazin online destinat hainelor second-hand din Europa, a atras 250 de milioane de euro în cea mai recentă rundă de finanțare, de seria F, astfel încât evaluarea estimativă a companiei a ajuns la 3,5 miliarde de euro, potrivit publicației economice lituaniene Verslo žinios.

Noua evaluare estimativă a companiei este de trei ori mai mare decât la precedenta rundă de finanțare, din urmă cu un an și jumătate, când Vinted a strâns 128 de milioane de euro și a devenit primul startup lituanian cu o valoare estimată de peste 1 miliard de euro, adică primul unicorn din țara baltică.

Potrivit companiei, runda de finanțare a fost condusă de fondul suedez de capital de risc EQT Ventures, cu participarea altor investitori care mai finanțaseră anterior compania: Accel, Lightspeed Venture Partners, Insight Venture Partners, Burda Principal Investments și Sprints Capital.

Compania promite să direcționeze fondurile atrase către dezvoltarea afacerii sale pe noi piețe din Europa, dar și de pe alte continente, pentru a îmbunătăți experiența generală a utilizatorilor platformei, iar o parte din sume vor fi direcționate pentru investiții în securitatea informațiilor, a plăților, accesibilitatea livrărilor, infrastructură și funcționalitate.

Cu această nouă rundă de finanțare, Vinted va depăși 560 de milioane de euro în investiții, în cei 13 ani de existență ai companiei.

CEO-ul companiei, olandezul Thomas Plantenga, a mai anunțat că biroul din Berlin va fi extins. Vinted are sediul central la Vilnius și birouri la Berlin, Utrecht și Praga.

Platforma are peste 45 de milioane de utilizatori, pe 13 piețe: Lituania, Franța, Germania, Belgia, Spania, Italia, Olanda, Austria, Polonia, Cehia, Luxemburg, Marea Britanie și Statele Unite. Compania a fost fondată în 2008 de doi tineri studenți la economie, la Universitatea din Vilnius, Milda Mitkutė și Justas Janauskas, ideea inițială venindu-le când Milda se muta și a vrut să-și golească garderoba.

scroll to top