Închide

Pro Infrastructura a luat în vizor CNAIR-ul din subordinea colegului Drulă: Nu avem încredere!

Avatar
Pod Dunare

Foto: news.ro

Timp de citire: 2 minute

Asociaţia Pro Infrastructura anunţă că podul suspendat de la Brăila se apropie de o nouă etapă a construcţiei, iar o firmă japoneză va întinde cablurile principale între blocurile de ancoraj. “În punctualitatea echipei din Japonia putem avea încredere, dar nu acelaşi lucru îl putem spune despre CNAIR, care de 3 ani ne promite că va rezolva problemele birocratice şi va emite autorizaţiile de construire pentru drumurile de legătură pe întreaga lungime prevăzută în proiect”, afirmă reprezentanţii asociaţiei.

CNAIR este chiar în subordinea Ministerului Transporturilor, condus de nimeni altul decât unul dintre fondatorii Aosicației Pro Infrastructura, Cătălin Drulă. Asta nu-i împiedică pe API să lanseze atacul obiectiv la adresa CNAIR.

“Podul suspendat de la Brăila se apropie de o nouă etapă a construcţiei. Dacă până acum italienii de la Astaldi au ridicat cei doi piloni ai podului până la înălţimea de 192 de metri, în viitorul apropiat japonezii de la IHI vor începe întinderea perechii de cabluri principale între blocurile de ancoraj, aproximativ 2 km în linie dreaptă”, arată reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură, într-o postare pe Facebook.

Aceştia adaugă că, din multe puncte de vedere, este cea mai impresionantă lucrare de infrastructură din ţara noastră.

“În punctualitatea echipei din Japonia putem avea încredere, dar nu acelaşi lucru îl putem spune despre CNAIR, care de 3 ani ne promite că va rezolva problemele birocratice şi va emite autorizaţiile de construire pentru drumurile de legătură pe întreaga lungime prevăzută în proiect”, susţin reprezentanţii asociaţiei, citați de news.ro.

CNAIR a anunţat, în 4 martie, că a fost emisă autorizaţia de construire pentru 7 kilometri de drum de legătură aferenţi podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila.

În vederea obţinerii autorizaţiei de construire pentru partea de drum de legătură, în integralitate, CNAIR a arătat că a finalizat toate demersurile necesare, urmând ca antreprenorul să transmită documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construire pentru restul sectoarelor de drum de legătură în cel mai scurt timp posibil.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, declara, anterior, că la Podul de la Brăila lucrările merg din plin, dar la drumurile expres de legătură nu au început încă. Ministrul afirma că autorizaţia de construire a acestor drumuri nu a fost emisă şi a cerut urgentarea demersurilor.

scroll to top