Închide

Procter & Gamble: „Consumatorul continuă să fie remarcabil de rezistent”

Avatar
Descărcare (3)

sursa: www.campaignasia.com

Timp de citire: 2 minute

Creșterile de preț nu i-au descurajat pe clienții Procter & Gamble: producătorul mărcii și-a început noul an financiar cu vânzări cu 7% mai mari, în timp ce volumele au crescut și ele, transmite RetailDetail.eu.

Dezamăgirea chineză

Creșterea vânzărilor s-a datorat aproape în întregime creșterilor de preț, deși a existat și o creștere modestă a volumului în general – în special în Statele Unite și pe piețele de interes europene ale companiei. Cu toate acestea, a existat o scădere a vânzărilor de produse organice în China, deoarece încrederea consumatorilor rămâne slabă.

Toate cele zece categorii de produse au înregistrat o creștere organică a vânzărilor, în timp ce vânzările au crescut și în cinci din cele șapte regiuni, a declarat CFO Andre Schulten într-un apel cu investitorii.

„Am văzut o creștere organică a vânzărilor de 15% pe piețele concentrate din Europa, ceea ce este incredibil de puternic, o combinație de creștere a volumului de 2% și preț/mix puternic”, s-a lăudat el.

Mai puține promoții

În consecință, Procter & Gamble nu plănuiește mai multe promoții sau reduceri de preț. Dimpotrivă: în Europa, presiunea promoțională este chiar în scădere, deoarece se spune că consumatorii rămân „remarcabil de rezistenți” și cu greu își schimbă comportamentul de cumpărare. P&G vede chiar și consumatorii urcând în portofoliul său de produse, alegând mărci mai scumpe.

Combinația dintre creșterile de preț, costurile mai scăzute ale materiilor prime și un lanț de aprovizionare mai stabil au asigurat că marjele brute s-au recuperat la 52% în ultimul trimestru. Cu toate acestea, beneficiile creșterilor de preț sunt de așteptat să scadă pe măsură ce anul înaintează, în timp ce consumatorii producătorul Pantène o să cheltuiască mai mult pentru energie și dobânzi mari în această iarnă.

scroll to top