Închide

Producător german celebru de camere foto raportează al treilea an de vânzări-record

Avatar
leica, picture, photography

Fotografie de StockSnap pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Producătorul german de camere foto Leica a anunţat marţi că vânzările sale anuale au atins un nivel record în 2023, pentru al treilea an consecutiv, transmite DPA.

Marca legendară cu sediul la Wetzlar, în apropiere de Frankfurt, a raportat venituri de 485 milioane de euro (522 milioane de dolari) în anul fiscal 2022-2023, care s-a încheiat în luna martie a anului trecut, în creştere cu 9% comparativ cu exerciţiul financiar precedent.

The Leica Camera Group, care este deţinut de acţionarul majoritar Andreas Kaufmann şi fondul american Blackstone, nu dezvăluie cifrele privitoare la profit.

Leica a subliniat că a primit aprecieri favorabile pentru noua sa camera foto M11-P 35mm. Compania subliniază că M11-P oferă protecţie împotriva fotografiilor false şi a imaginilor generate artificial, fiind echipată cu hardware special care oferă garanţia autenticităţii fotografiilor.

Graţie noilor produse aflate în stadiul de proiect şi extinderii reţelei globale de vânzări, Leica se aşteaptă la o evoluţie pozitivă a vânzărilor şi în anul financiar curent. Recent magazine Leica au fost deschise la Paris, Mexico City, Amsterdam şi New York.

Pe lângă legendarele sale camere foto şi echipamente optice sportive, compania germană activează şi pe alte segmente de activitate. De exemplu vinde Leitz Phone, chiar dacă deocamdată numai pe piaţa din Japonia, şi speră să intre şi pe piaţa sistemelor de home cinema cu un proiector TV.

Austriacul Andreas Kaufmann a cumpărat în 2005 afacerea producătorului german, aflată în pragul falimentului, şi a reuşit relanseze comercial această marcă cult, apreciată de pionieri ai fotojurnalismului cum ar fi Robert Capa şi Henri Cartier-Bresson.

scroll to top