Închide

Acţiunile Apple au coborât marţi sub 2.000 de miliarde de dolari, prima oară după luna mai

Avatar
apple, store, hong kong

Fotografie de 3005398 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Acţiunile Apple au scăzut marţi cu mai mult de 3%, oferind producătorului de iPhone o capitalizare de piaţă de sub 2.000 de miliarde de dolari, pentru prima dată din luna mai, transmite CNBC.

Apple a atins pentru prima dată o evaluare de 2.000 de miliarde de dolari în august 2020, deoarece pandemia de Covid-19 a sporit vânzările de computere şi telefoane folosite pentru munca la distanţă şi cursurile şcolare.

Compania a atins pentru scurt timp o valoare de piaţă de peste 3.000 de miliarde de dolari în timpul tranzacţiilor din ianuarie 2022.

Apple a înregistrat probleme cu livrările de telefoane iPhone 14 Pro în timpul sărbătorilor de iarnă, din cauza restricţiilor pentru Covid la fabrica sa principală din China.

Investitorii sunt, de asemenea, atenţi la creşterea ratelor dobânzilor şi la scăderea încrederii consumatorilor, ceea ce ar putea afecta cererea pentru produsele Apple la preţuri premium.

Un raport recent al firmei de analize Trendforce a spus că livrările de iPhone-uri ale Apple au scăzut cu 22% în trimestrul încheiat în decembrie.

Apple le-a spus furnizorilor să producă mai puţine componente pentru produse precum AirPods, Apple Watch şi laptopuri MacBook, potrivit publicaţiei japoneze Nikkei.

Apple este ultima mare companie a cărei evaluare a scăzut sub 2.000 de miliarde de dolari.

Anterior, Microsoft a atins pragul de 2.000 de miliarde de dolari, dar evaluarea sa a coborât sub acest nivel în 2022.

Bursa de pe Wall Street a scăzut marţi, indicele S&P 500 coborând cu aproape 1% în timpul tranzacţiilor.

În 2022, Apple a realizat performanţe sub cele ale indicelui S&P 500, care a scăzut cu peste 18%. Preţul acţiunilor Apple a coborât cu aproape 27% în 2020.

scroll to top