Închide

Producătorul berii Corona estimează un profit peste așteptările analiștilor de pe Wall-Street

Avatar
bottle, beer, beach

Fotografie de stokpic pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Constellation Brands, producătorul berii Corona Extra, a prognozat joi un profit anual peste estimările Wall Street, beneficiind de creșterile de preț menite să combată costurile ridicate și de cererea puternică pentru mărcile sale de bere de înaltă calitate, potrivit ESM Magazine.

La fel ca și alți producători de băuturi spirtoase, compania a crescut prețurile berii, vinului și băuturilor spirtoase pentru a-și proteja marjele de costurile în creștere ale ambalajelor, materiilor prime, logisticii și forței de muncă.

Chiar și în condițiile în care inflația a avut un impact asupra obiceiurilor de consum, Constellation a declarat că consumatorii săi au rămas fideli mărcilor sale de bere premium, inclusiv Modelo Especial și Corona Extra. Cererea pentru vinurile sale premium și fine a rămas, de asemenea, robustă.

Lansări de produse noi

Analiștii au declarat că segmentul de bere al companiei pare pregătit pentru un exercițiu financiar 2024 puternic, cu creșteri de prețuri și lansări de noi produse, inclusiv berea Modelo Oro în Statele Unite, în ciuda unui mediu de consum incert.

Constellation a precizat că se așteaptă la un profit ajustat pe acțiune pentru întregul an între 11,70 și 12,00 dolari, comparativ cu estimarea medie a analiștilor de 11,68 dolari pe acțiune, potrivit datelor Refinitiv.

De asemenea, Constellation a înregistrat un profit ajustat de 1,98 dolari pe acțiune pentru trimestrul încheiat la 28 februarie, depășind așteptările analiștilor de 1,82 dolari pe acțiune.

Cunoscută pentru mărci precum Kim Crawford și SVEDKA Vodka, Constellation a declarat însă că veniturile au scăzut cu 5%, la aproximativ 2,0 miliarde de dolari (1,83 miliarde de euro), ratând estimarea medie a analiștilor de 2,02 miliarde de dolari (1,85 miliarde de euro).

În luna octombrie a anului trecut, Constellation Brands și-a prezentat ambiția de a dezvolta un “portofoliu de vinuri și băuturi spirtoase de calitate superioară, cu mărci și produse distincte”, după ce a renunțat la o serie de mărci de vinuri.

Această măsură vine în urma cesionării unui număr de mărci de vin și băuturi spirtoase în 2021, permițând afacerii să concureze ‘predominant în segmentele premium și fine de vinuri și băuturi spirtoase artizanale’, a declarat aceasta, investind în același timp în activele sale de vinuri și băuturi spirtoase de masă.

scroll to top