Închide

Profesorul Mircea Coșea știe care este momentul periculos în care românii vor simți criza

Avatar
Mircea Coșea Agerpres

Foto: Agerpres

Timp de citire: 2 minute

Profesorul Mircea Coşea a declarat pt DCNews care va fi momentul în care românii vor resimţi cu adevărat criza provocată de pandemia de coronavirus. 

Mircea Coşea a declarat că românii vor resimţi criza atunci când pe piaţă va apărea o lipsă de lichiditate.

“Criza se va resimţi într-o manieră absolut vizibilă atunci când va apărea o lipsă de lichiditate pe piaţă. Adică populaţia nu va mai putea să aibă banii decât pentru un trai absolut minim. Acest lucru cred că va trebui luat în calcul ca o variantă de mare pericol. Ceea ce trebuie luat în calcul este nu cum ieşim din criză, ci cum ne poziţionăm după criză, în sensul că după criză dacă iarăşi vom aştepta comenzi de la Mercedes până când ne vor spune că trebuie să facem trei beţe pentru uşi, atunci e foarte rău”, a declarat Mircea Coşea.

Profesorul Mircea Coșea a declarat anterior că toate creșterile de salarii, pensii, alocații anunțate de diverși politicieni nu sunt decât discursuri electorale, iar efectul economic nu va fi cel scontat.

Economistul a susținut că majorarea salariului minim va însemna o lovitură puternică pentru sectorul privat, care va antrena creșterea evaziunii și a economiei negre. A mai precizat, de asemenea, că se pot majora salariile pentru profesori și pensiile, dar trebuie să ne asumăm că „tot ceea ce facem acum, se face pe datorie”.

Coșea a admis că salariile și pensiile sunt mici, dar a precizat că majorarea lor într-un moment nepotrivit nu face decât să amâne problemele pe anii viitori, nicidecum să le rezolve. Mircea Coșea a mai declarat că, după alegerile parlamentare din decembrie, „vom avea de-a face cu o politică fiscală diferită”: posibile taxe și impozite ceva mai mari, dar nu cu mult, concedieri în sistemul public, scăderea și mai mult a investițiilor.

scroll to top