Închide

Profitul Asos, afectat de problemele lanțului de aprovizionare

Avatar
Da5c

sursa : https://ww.fashionnetwork.com/

Timp de citire: 2 minute

Profiturile Asos din prima jumătate a anului au fost afectate semnificativ de problemele lanțului de aprovizionare, dar și-a menținut perspectivele pentru întregul an, potrivit Fashion United.

Gigantul britanic al modei a înregistrat o pierdere înainte de impozitare în cele șase luni până la 28 februarie de 15,8 milioane de lire sterline, comparativ cu un profit de 106,4 milioane de lire sterline cu un an mai devreme.

Profitul său ajustat înainte de impozitare a fost de 14,8 milioane de lire sterline, în scădere față de 112,9 milioane de lire sterline cu un an mai devreme.

Asos a citat „constrângerile lanțului de aprovizionare la nivel de industrie, costurile de transport ridicate și restricțiile continue legate de Covid” drept dificultăți cu care se confruntă retailerul în perioada respectivă.

Compania a realizat venituri de 2 miliarde de dolari, o creștere de 4% de la an la an, pe o bază constantă de valută.

În ceea ce privește tendințele, Asos a spus că a observat o creștere a cererii de îmbrăcăminte pentru „ieșiri”, pe măsură ce restricțiile Covid au fost slăbite, inclusiv rochii și costume de domnișoară de onoare, care au crescut cu 83% de la an la an.

„Asos a oferit o performanță încurajatoare de tranzacționare, pe fondul continuu al volatilității și perturbărilor semnificative”, a declarat COO și CFO Mat Dunn într-o declarație.

În afară de eliminarea contribuției Rusiei la S2 ca urmare a deciziei sale de a suspenda vânzările luna trecută, Asos a spus că perspectivele sale rămân neschimbate, deși a spus că „un mediu extern din ce în ce mai provocator introduce un grad mai mare de risc decât în ​​mod normal”.

În ciuda acestor provocări, Asos a spus că se așteaptă ca vânzărilor să se accelereze în al doilea trimestru.

Dunn a continuat: „Am intrat în a doua jumătate a anului bine plasați și credem că poziția noastră de stoc, cu disponibilitate și noutate sporită a produselor, ne va ajuta.

„Rămânem atenți la impactul potențial asupra cererii din cauza presiunilor crescânde asupra cheltuielilor consumatorilor și vom continua să răspundem la orice schimbare a condițiilor pieței pe măsură ce progresăm în munca începută în prima jumătate a anului pentru a ne îndeplini ambițiile.”

scroll to top