Închide

Cancelarul austriac, ridiculizat după vizita la Putin: “A venit cu coada între picioare”

Avatar
Putin Nehammer

Foto: ziarulromanesc.at

Timp de citire: < 1 minut

Presa italiană a comentat pe larg vizita cancelarului austriac Karl Nehammer în Moscova lui Putin. Tonul prinicipalelor publicații este unul extrem de dur la adresa reprezentantului “țării neutre”, jurnaliștii speculând mai degrabă interesul egoist al Austriei în continuarea livrărilor de hidrocarburi din Rusia spre mica republică din centrul Europei, dependentă masiv de gazul și petrolul rusești.

La Republica (Roma):

“Nehammer a sosit la Moscova cu o listă mult prea ambițioasă de obiective: deschiderea coridoarelor umanitare, încetarea focului și investigații privind crimele de război ale trupelor ruse din Ucraina. Cancelarul austriac a părăsit însă Moscova cu coada între picioare”.

„Corriere della Sera” (Milano):

“Inițiativa cancelarului austriac a fost o surpriză și a stârnit unele critici. Trebuie înțeles pe fundalul neutralității austriece și al rolului Austriei de a crea o punte între Est și Vest. Din cauza dependenței mari de energie de Rusia, Austria este una dintre țările UE care se opun cel mai mult embargoului împotriva Rusiei. Relațiile bune cu Kremlinul nu au împiedicat guvernul austriac să susțină toate sancțiunile UE împotriva Rusiei”.

La Stampa (Torino):

„Misiune eșuată a lui Nehammer la Kremlin. Vizita sa nu a dus la niciun rezultat. Mulți în țară și în străinătate au criticat vizita lui Nehammer, în primul rând ucrainenii. Dar (cancelarul german Olaf) Scholz și alți lideri europeni laudă încercarea diplomatică”.

Il Messaggero (Roma):

„Prima discuție a șefului guvernului unei țări UE nu ajută la spulberarea uneia dintre certitudinile lui Putin cu privire la ceea ce Moscova continuă să numească o „operațiune militară”. Singurul factor pozitiv este că Putin continuă să folosească discuțiile de pace de la Istanbul ca un posibil format pentru un dialog între ruși și ucraineni”.

scroll to top