Închide

Profitul Sony se prăbușește, dar speră să atingă ținta de 25 de milioane de PS 5 vândute în 2023

Avatar
computer games, game console, baby

Fotografie de R-region pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Sony a raportat joi o scădere de 29% a profitului operațional în al doilea trimestru fiscal, gigantul japonez din domeniul electronicelor suferind din cauza slăbiciunilor din domeniul senzorilor de imagine – sau al cipurilor, potrivit CNBC.

Iată cum s-a descurcat Sony în trimestrul din septembrie față de estimările de consens ale LSEG:

  • Venituri: 2.800 de miliarde de yeni (18,5 miliarde de dolari) față de 2.870 de miliarde de yeni așteptați. Aceasta reprezintă o creștere de 8% de la an la an.
  • Profitul operațional: 263 de miliarde de yeni japonezi față de 304,4 miliarde de yeni așteptați. Asta marchează o scădere de 29% de la an la an.

Sony a atribuit scăderea semnificativă a profitului la slăbiciunea activității sale de senzori de imagine, precum și la scăderile de profit la activitățile sale de servicii financiare și de divertisment, tehnologie și servicii.

Compania a declarat că profitul diviziei sale de cipuri a scăzut cu peste 28% în al doilea trimestru fiscal.

Sony furnizează cipuri pentru camere foto unor giganți producători de tehnologie de consum precum Apple, care folosește semiconductoarele sale în iPhone-urile sale.

Prognoza privind vânzările a fost majorată

În ciuda scăderii profitului, compania și-a majorat prognoza de vânzări pentru întregul an, spunând că acum se așteaptă la vânzări totale de 12,4 trilioane de yeni (în creștere față de previziunile anterioare de 12,2 trilioane de yeni), deoarece beneficiază de ratele de schimb valutar pozitive.

Yenul japonez s-a slăbit semnificativ față de dolar, iar Sony își realizează majoritatea veniturilor în afara SUA.

Sony a atribuit, de asemenea, îmbunătățirea previziunilor privind veniturile sale performanțelor anticipate în domeniul jocurilor video, al muzicii și al soluțiilor de imagistică și detecție.

Sony se așteaptă ca afacerea sa de jocuri și servicii de rețea, care este responsabilă pentru populara sa consolă PlayStation, studiourile de jocuri și rețelele de jocuri, să primească vânzări mai mari decât se aștepta în întregul an, ceea ce va stimula performanța.

Compania a înregistrat un start puternic pentru jocul Marvel’s Spider-Man 2, lansat recent, care este exclusiv pentru PS5. Jocul s-a vândut în peste 2,5 milioane de exemplare în primele 24 de ore, devenind astfel jocul PlayStation Studios cu cele mai rapide vânzări din istorie pentru o perioadă de 24 de ore.

Sony a declarat că a vândut 4,9 milioane de unități PlayStation 5 în al doilea trimestru fiscal, în creștere față de 3,3 milioane de unități vândute în primul trimestru fiscal.

PS5 se va vinde în 25 de milioane de unități

Compania a declarat în cadrul apelului său privind rezultatele că se așteaptă ca consola PlayStation 5 să atingă ținta de 25 de milioane de unități livrate în 2023. Aceasta este o etapă importantă, deoarece analiștii și investitorii urmăreau îndeaproape semnele de performanță ale Sony PS5.

Rezultatele Sony vin după ce, la începutul acestei săptămâni, Nintendo a raportat marți vânzări și profit peste așteptări pentru al doilea trimestru fiscal, fiind impulsionată de “Super Mario Bros. Movie” și de lansarea foarte așteptată din luna mai a jocului “The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom”.

Într-un interviu, Eric Lempel, de la Sony, a declarat că acesta va fi primul an în care PS5 este “complet aprovizionat”, după lipsurile care au afectat compania în 2020 și 2021 din cauza constrângerilor din lanțul de aprovizionare.

“Am lansat [PS5] în 2020”, a declarat Lempel pentru CNBC. “Am suferit de aceleași probleme legate de lanțul de aprovizionare cu care se confrunta toată lumea. Din păcate, nu am reușit să livrăm PS5 fiecărui consumator care și-a dorit unul”.

Rezultatele de joi urmează unui prim trimestru fiscal în care Sony a raportat o creștere de 33% a veniturilor de la an la an, la 3.000 de miliarde de yeni japonezi, dar o scădere de 31% a profitului de la an la an, la 253 de miliarde de yeni.

Compania a invocat atunci slăbiciunea diviziei de servicii financiare și a celei de imagine, care a înregistrat o mică scădere pe fondul grevelor desfășurate de Writers Guild of America și de alte sindicate, în semn de protest față de utilizarea inteligenței artificiale pentru a genera scenarii de film.

Sony a declarat că se așteaptă ca greva să aibă un impact asupra următorului său exercițiu financiar, dar firma se angajează în măsuri de control al costurilor pentru a-l minimiza.

scroll to top