Închide

Profiturile H&M din trimestrul trei cresc, dar vremea caldă afectează vânzările din septembrie

Avatar

Magazin H&M. Foto: wikipedia.

Timp de citire: < 1 minut

Gigantul suedez de modă H&M a raportat o creștere a profitului în al treilea trimestru, dar a declarat că vânzările recente au fost afectate de vremea neobișnuit de caldă din septembrie pe piețele cheie.

Grupul H&M a înregistrat un profit net de 285,1 milioane euro în trimestrul încheiat la 31 august, în creștere de la 45,6 milioane euro anul precedent, potrivit Fashion United.

Aceasta a inclus un cost unic semnificativ legat de încetarea operațiunilor sale în Rusia.

Între timp, vânzările în trimestrul al treilea au crescut cu 6%, până la5,2 miliarde euro – deși au rămas constante la valute constante.

„În timpul trimestrului, accentul s-a pus pe profitabilitate și eficiența stocurilor, rezultând un flux de numerar puternic și o bună dezvoltare a profitului”, a comentat CEO Helena Helmersson asupra rezultatelor.

Ea a spus că al treilea trimestru a început puternic datorită cererii reținute pentru moda de vară, după un mai rece pe majoritatea piețelor sale. Cu toate acestea, cererea a scăzut treptat pe parcursul verii.

Ea a spus că a existat un final mai slab al trimestrului 3, deoarece cifrele comparative au fost afectate de redeschiderea temporară din Rusia în august anul trecut.

Vânzările din septembrie au afectat vremea caldă

Analizând tranzacțiile mai recente, vremea neobișnuit de caldă pe multe dintre piețele europene ale grupului în septembrie a întârziat începutul sezonului de toamnă.

Vânzările în luna septembrie sunt de așteptat să scadă cu 10% în monedele locale.

Privind la primele nouă luni ale anului, vânzările nete ale grupului au crescut cu 8%, până la aproximativ 14,9 miliarde euro, deși au rămas netede la o monedă constantă.

Profitul net a crescut la (614,1 milioane euro) de la 380,7 milioane euro.

scroll to top