Închide

Profiturile industriale ale Chinei se accelerează cu 5% în primele două luni

Avatar
hong kong, china, city

Fotografie de periplo8 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Profitul companiilor industriale chineze a crescut într-un ritm mai rapid în primele două luni ale anului, în ciuda faptului că a fost o perioadă de producție de obicei mai lentă din cauza sezonului sărbătorilor.

Profiturile industriale au crescut cu 5% în perioada ianuarie-februarie față de un an mai devreme, a anunțat duminică Biroul Național de Statistică. Aceasta se compară cu o creștere de 4,2% a datelor pentru o singură lună pentru decembrie, potrivit Bloomberg.

Ridicarea se datorează profiturilor mai mari înregistrate de întreprinderile din energie și materii prime din prețurile mai mari ale mărfurilor, potrivit unui comunicat al oficialului BNS Zhu Hong.

Producătorii chinezi au fost strânși recent de inflația ridicată a fabricilor, cu creșterea prețurilor globale la petrol și gaze din cauza invaziei ruse a Ucrainei întunecând perspectivele. Reducerile de taxe ar putea oferi o oarecare ușurare acestor firme în acest an, dar cheltuielile interne slabe și încetinirea cererii globale vor reduce probabil producția.

Fabricile se confruntă cu noi provocări luna aceasta. Cel mai mare focar de Covid din țară de la începutul pandemiei în urmă cu doi ani a stimulat măsuri stricte de izolare, forțând unele fabrici să oprească temporar producția.

scroll to top