Închide

Programul ACCES 2021 dedicat operatorilor culturali independenți, finanțare de 1 milion de lei

Avatar
brushes, painter, work shop

Fotografie de Skitterphoto pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Ministerul Culturii a lansat sesiunea anuală de finanţare prin Programul ACCES, dedicată şi anul acesta operatorilor culturali din zona independentă, potrivit unui mesaj postat pe Facebook de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Domeniile pentru care se pot transmite oferte culturale sunt teatru, muzică, dans, arte vizuale şi patrimoniu imaterial. Pentru a fi eligibile, ofertele culturale depuse în cadrul Programului ACCES 2021 trebuie să se desfăşoare în intervalul 3 septembrie – 31 octombrie 2021.

Așa cum am anunțat chiar de la începutul anului, Programul ACCES va și continuat și în 2021, cu o alocare similară celei de anul trecut de 1.000.000 lei. Programul Acces a avut în 2019 o finanțare de 150.000 de lei, dar din 2020 am crescut suma la 1.000.000 de lei. Scopul Ministerului Culturii, în mandatul meu, este să susțină atât marile proiecte, cât și proiectele operatorilor din sectorul independent. Astfel, anul acesta, Ministerul Culturii a alocat până în prezent, prin selecție de oferte culturale, 33% din suma dedicată pentru programe, proiecte și acțiuni culturale, adică 3.000.000 de lei. În ianuarie au fost finanțate 41 de proiecte și ne dorim un număr cât mai mare de beneficiari și de această dată. Prin aceste mecanisme de finanțare a proiectelor culturale, guvernarea liberală își continuă procesul de transparentizare și de susținere a competiției nepărtinitoare, inclusiv în domeniul cultural, în beneficiul românilor. Succes tuturor celor care vor trimite proiectele, care din fericire, în cadrul acestui apel, nu se vor mai adresa exclusiv mediului online – încă un pas spre normalitatea așa cum o știam înainte de pandemie, a scris Gheorghiu..

Data limită pentru transmiterea dosarului de participare este 3 august 2021.

scroll to top