Închide

Proiect de lege: Transporturile de comerț electronic din China ar pierde scutirea de taxe vamale

Avatar
ecommerce, online shopping, online payment

Fotografie de Mohamed_hassan pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Un grup bipartizan de legislatori americani a planificat să introducă miercuri un proiect de lege pentru a elimina o scutire tarifară folosită pe scară largă de vânzătorii de comerț electronic pentru a trimite comenzi din China către cumpărătorii americani, a declarat unul dintre sponsori, potrivit Reuters.

Excepția, cunoscută sub numele de regula de minimis, scutește de taxe vamale importurile în valoare de 800 de dolari sau mai puțin, dacă articolele sunt expediate către consumatori individuali. Proiectul de lege ar interzice astfel de livrări din China imediat după promulgare, a declarat sponsorul, senatorul republican Bill Cassidy.

Vânzătorii de comerț electronic, cum ar fi Shein, fondată în China și cu sediul în Singapore, și Temu, un rival deținut de PDD Holdings Inc, care operează site-ul chinez de comerț electronic Pinduoduo, sunt mari beneficiari ai scutirii. Un memoriu federal din aprilie a declarat că aceste companii “exploatează” de minimis pentru a evita taxele și pentru a importa articole ilegale, cum ar fi cele fabricate în regiunea chineză Xingiang cu munca forțată a uigurilor.

Un purtător de cuvânt al Shein a declarat marți că firma nu are producători în Xinjiang. Temu nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Transporturile de minimis au atras atenția cel puțin din 2019, când Comisia pentru siguranța produselor de consum din SUA a raportat că a avut dificultăți în a prinde importurile nesigure din cauza volumului mare de pachete de valoare redusă. Astfel de transporturi au crescut la 685,5 milioane în 2022, comparativ cu 410,5 milioane în 2018, au arătat datele vamale americane.

Ceilalți sponsori ai proiectului de lege sunt senatorul republican J.D. Vance și senatorul democrat Tammy Baldwin. Nu a fost clar cât de multă tracțiune va câștiga propunerea. Un proiect de lege separat, dar similar, al reprezentantului democrat Earl Blumenauer nu a reușit să treacă de Congres anul trecut.

Conform proiectului de lege, alte țări în afară de China și Rusia ar putea păstra scutirea prin adoptarea pragului de 800 de dolari pentru propriile importuri fără taxe vamale. Proiectul de lege ar permite doar expeditorilor privați precum FedEx, UPS și DHL să transporte colete de minimis și ar exclude serviciile poștale.

scroll to top