Închide

Proprietarii micilor magazine, după OUG privind plafonarea prețurilor: Dăm faliment rând pe rând!

Avatar
fruit, supermarket, apple

Fotografie de LustrousTaiwan pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute
  • Guvernul a adoptat, vineri, Ordonanța care prevede plafonarea adaosului comercial pentru 14 alimente de bază. Premierul Marcel Ciolacu (PSD) spune că OUG va duce la ieftinirea acestor produse.
  • În schimb, pe tot lanțul comercial, măsura e contestată și a primit critici inclusiv de la Consiliul Concurenței.
  • Proprietarii magazinelor mici, oricum striviți de supermarketuri, caută acum soluții să scape de faliment.

Proprietar: „Nu o să le mai luăm dacă nu avem profit, nu?”

Aceștia susțin că oricum sunt într-o competiție nedreaptă cu marile magazine: „Eu, că nu am capacitate la palet, îmi dă preț mai scump decât le iese lor în supermarket, la raft, prețul final!”

„Nu au cum să scadă, pentru că nu ai cum să îmi spui mie cât să câștig eu, asta e o tâmpenie ca să câștige ei niște voturi! Nu are cum să se întâmple! Păi, cum, îți spun eu ție, dacă muncești de dimineața până seara câți bani să iei?”,

a mai spus un proprietar de magazin mic, citat de Digi24.

Aceștia sunt siguri că se va ajunge la falimente pe bandă rulantă deoarece vânzările sunt scăzute, dar taxele pe care trebuie să le plătească statului sunt mari.

Proprietar:

„Dau faliment unul după altul! Dau faliment magazinele mici, unul după altul!”

Soția proprietarului:

„Vă zic eu cum îl afectează! Sunt vânzări scăzute, taxe mărite, prin salarizări și prin altele, și profit mai mic, cum credeți că îl afectează?”

Scumpiri la alte produse, penurie de alimente

Specialiștii avertizează că impunerea unor prețuri mai mici la alimentele de bază poate duce la dispariția lor de pe rafturi, așa cum s-a întâmplat în Ungaria.

De asemenea, retailerii ar putea scumpi alte produse, pentru a-și menține profiturile.

Și Opoziția critică Ordonanța adoptată de Guvern.

„Guvernarea de stânga PSD-PNL distruge economia. Marcel Ciolacu a dat astăzi un OUG de inspirație comunistă prin care statul stabilește prețurile. Efectele le știm, le-am mai trăit: penurie de produse, rafturi goale și falimente. Inflația este alimentată fix de acest guvern prin deficitul enorm. Cheltuielile pe datorie înseamnă excedent de cerere, adică scumpiri. Măsura corectă sunt oprirea risipei, a jafului bugetar și echilibrarea finanțelor. Dar asta înseamnă ca domnul Ciolacu să supere clientela de partid”,

a susținut președintele USR, Cătălin Drulă.

scroll to top