Închide

Proprietarul TikTok, creștere de 70% a veniturilor în 2021, în scădere față de anul precedent

Avatar
tiktok, social media, app

Fotografie de 8268513 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

ByteDance, proprietarul de TikTok, a înregistrat o creștere a veniturilor totale cu 70% în 2021, până la aproximativ 58 de miliarde de dolari, potrivit unor surse familiarizate cu problema, o creștere mai lentă decât cu un an mai devreme, deoarece China a înăsprit reglementarea marilor companii de tehnologie, transmite Reuters.

Cifrele au fost dezvăluite unui grup mic de angajați la o întâlnire internă a gigantului rețelelor sociale în această săptămână, potrivit surselor

În 2020, veniturile totale ale companiei din Beijing au crescut cu peste 100%, la 34,3 miliarde de dolari, a raportat Reuters.

ByteDance nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Companiile chineze de tehnologie, de la Tencent la Alibaba, au raportat o încetinire a creșterii pe fondul unei represiuni ample din partea autorităților de reglementare din țară, care au implementat noi reguli care reglementează modul în care funcționează și interacționează cu utilizatorii lor.

ByteDance și-a păstrat anul trecut poziția a doua pe piața de publicitate online din China, cu o cotă de piață de 21%, potrivit unui raport recent publicat de Interactive Marketing Lab Zhongguancun.

Poziția numărul unu era încă deținută de gigantul de comerț electronic Alibaba Group (9988.HK), iar locul al treilea a revenit gigantului de jocuri Tencent Holdings (0700.HK), potrivit raportului.

Creșterea globală a vânzărilor de reclame online în China a scăzut la 9,3% în 2021, de la 13,8% cu un an mai devreme, se arată în raport.

Site-ul de știri tehnice The Information a raportat în noiembrie anul trecut că veniturile ByteDance în 2021 sunt pe cale să crească cu aproximativ 60%, până la 400 de miliarde de yuani (63,07 miliarde de dolari).

ByteDance este una dintre cele mai mari companii private de tehnologie din lume, cu tranzacții recente pe piața secundară de capital privat, evaluând-o la aproximativ 300 de miliarde de dolari, a raportat Reuters.

În urma eforturilor antitrust ale Beijingului, ByteDance și-a redus recent componenta puternică de investiții.

În noiembrie, ByteDance s-a reorganizat în șase unități de afaceri, în cea mai mare schimbare organizațională a sa, de când fondatorul ByteDance, Zhang Yiming, a declarat în mai că va demisiona din funcția de CEO.

Pe lângă TikTok, celelalte aplicații ale ByteDance includ echivalentul său chinez Douyin, agregatorul de știri Jinri Toutiao și platforma de streaming video Xigua.

În 2021, utilizatorii au cheltuit aproximativ 2,3 miliarde de dolari în TikTok și versiunea iOS a Douyin, o creștere de 77% de la an la an, potrivit aplicației de urmărire Sensor Tower.

scroll to top