Închide

Protestele din România îl lasă rece :) Soros investește în programe pentru dreptate rasială

Avatar
Soros 1

George Soros. Foto: Stephan Röhl.

Fundația pentru o Societate Deschisă (Open Society Foundation), organizația filantropică a magnatului George Soros, urmează să anunţe că investeşte 220 de milioane de dolari cu scopul atingerii egalităţii între rase în America, într-un efort financiar uriaş de susţinere – în următorii ani – a mai multor organizaţii ale afroamericanilor care militează în favoarea dreptăţii rasiale, relatează The New York Times, citat de News.ro.

Inițiativa vine în contextul manifestaţiilor la nivelul Statelor Unite în favoarea egalităţii rasiale şi unei reforme a poliţiei, declanşate de uciderea afroamericanului George Floyd şi urmează să remodeleze imediat peisajul organizaţiilor de culoare din domeniul drepturilor politice şi civice, comentează ziarul citat.

Soros, denigrat şi vizat de atacuri antisemite din cauza rolului său de mega-donator liberal își poziţionează astfel fundaţia în avangarda mişcării de contestare.

Fundaţia urmează să acorde granturi în valoare 150 de milioane de dolari, pe o perioadă de cinci ani, unor asociaţii pe care le selectează – inclusiv unor organizaţii progresiste şi emergente ca Black Voters Matter Fund şi Repairers of the Breach, o organizaţie înfiinţată de reverendul William J. Barber II de la Poor People’s Campaign.

Inițiativa urmează să susţină, de asemenea, organizaţii politice de culoare mai solide, ca Equal Justice Initiative, înfiinţată de avocatul specializat în drepturi civile Bryan Stevenson şi prezentată în filmul “Just Mercy” din 2019.

Open Society Foundation urmează, de asemenea, să investească alte 70 de milioane de dolari prin subvenţii locale în susţinerea unor schimbări în poliţia şi justiţia penală. Tot din aceste fonduri se vor finanţa oportunităţi de angajare civică şi se vor organiza stagii de formare politică destinate tinerilor.

scroll to top