Închide

Puma încearcă reciclarea tricoului într-un nou proiect de circularitate

Avatar
Foto Puma
Timp de citire: < 1 minut

Gigantul german de îmbrăcăminte sportivă Puma va pilota un nou proces circular de producție folosind tricouri de fotbal vechi pentru a crea altele noi, potrivit Fashion United.

Compania cu sediul în Herzogenaurach a spus că scopul său este de a reduce deșeurile și de a trece la un model de producție mai circular.

Numit RE:JERSEY, firele articolelor existente pot fi folosite pentru a crea tricouri noi, în ciuda logo-urilor, broderilor și insignelor vechi care odată împiedicau procesul.

Puma a spus că hainele sale sunt defalcate chimic în componentele lor principale (depolimerizare), iar culorile sunt apoi filtrate, iar materialul este repus chimic împreună pentru a crea un fir (repolimerizare) care are aceleași caracteristici de performanță ca poliesterul virgin.

Puma a spus că trusele sale de fotbal de pe piață astăzi sunt fabricate din 100 de poliester reciclat, iar trusele RE: JERSEY sunt realizate cu tricouri de fotbal reutilizate în proporție de 75%. Restul de 25% provin din plasticul marin Seaqual.

Îmbrăcăminte sportivă circulară
„Cu proiectul RE:JERSEY, ne-am dorit să dezvoltăm modalități de a reduce impactul nostru asupra mediului, de a respecta resursele și de a reutiliza materialele”, a declarat Howard Williams, Director Tehnologie de îmbrăcăminte la Puma. „Considerațiile pe care le-am obținut cu RE:JERSEY ne vor ajuta să dezvoltăm mai multe produse circulare în viitor.”

Produsele realizate în proiectul RE:JERSEY vor fi purtate pe teren în timpul încălzirilor de dinaintea meciului, iar echipele vor purta tricourile înainte de meciurile lor din liga de la sfârșitul lunii aprilie și mai, începând cu Manchester City împotriva lui Watford pe 23 aprilie.

scroll to top