Închide

Puterea își face planuri de alegeri: și-au dat voie să taie panglici pe cioturi și bucățele de drum

Avatar
Ceausescu Sidex Galati Adevarul

14 septembrie 1966: tăierea panglicii la inaugurarea combinatului SIDEX Galați. Sursa foto: Arhiva Adevărul.

Timp de citire: 2 minute

Ministerul Transporturilor a emis un proiect de act normativ care va permite recepția lucrărilor (și implicit deschiderea traficului și tăierea panglicilor) și pe bucățele mai mici decât cele care fac obiectul contractului de lucrări. După ce va intra în vigoare, noua reglementare va permite o grămadă de inaugurări în anul electoral 2024, pentru că panglicile vor putea fi tăiate inclusiv pe cioturi și bucățele de drumuri, scrie publicația Club Feroviar.

”Recepția la terminarea lucrărilor se poate realiza și pentru loturi, secțiuni, sectoare sau obiecte de lucrări incluse în autorizația de construire/desființare, în cazul în care investitorul decide astfel, în condițiile legii și ale prezentului regulament.”

Așa sună textul-cheie din proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 845/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind recepția construcțiilor din domeniul infrastructurii rutiere și feroviare de interes național, publicat în procedură de transparență decizională de Ministerul Transporturilor.

În forma actuală, textul prevede că recepția lucrărilor se face doar la terminarea acestora pe întregul lot licitat și contractat, ceea ce ar împiedica deschiderea unei autostrăzi sau căi ferate dacă aceasta nu e integral definitivată.

Vechea prevedere îi împiedică astfel pe politicieni să participe la tăieri de panglici, dacă lucrările la întregul sector de cale ferată sau autostradă nu sunt finalizate.

În istoria CFR sau CNAIR au existat totuși situații în care traficul a fost deschis deși recepția nu era făcută, politicienii s-au fotografiat la fața locului după care, trecând niște ani în care constructorul nu și-a îndeplinit sarcinile, contractul a fost reziliat, mai notează publicația citată.

Un prost aruncă piatra…

Noul act normativ ridică însă și alte probleme, legate de efectuarea plăților pentru lucrările realizate sau de posibilitatea ca finalizarea integrală a marilor proiecte de infrastructură să fie întârziată.

Spre exemplu, în prezent se prevede că o parte a plăților se face la finele lucrărilor, după efectuarea recepției. Or, apare întrebarea: cum se va stabili suma încasată de executant în condițiile în care doar o parte a lucrării întregi a fost definitivată?

În plus, posibilitatea recepției lucrării pe bucățele și posibilitatea deschiderii traficului pe secțiuni mici va duce, cel mai probabil, la presiuni puse pe constructori de definitivare a secțiunilor mai avansate, care ar putea fi terminate în timp mai scurt, în vederea tăierii panglicilor. În acest fel, constructorul ar putea să ignore secțiunile la care lucrările sunt rămase în urmă – de pildă cele mai laborioase și la care este mai mult de muncă.

Proiectul Ministerului Transporturilor nu explică cum se va defalca valoarea contractului și a plăților de făcut pe secțiunile mai mici, recepționate.

scroll to top