Închide

Putin a dat 10 zile de concediu plătit tuturor rușilor. Care este motivul?

Avatar
Putin Pay Cut

Sursă foto: Getty Images via Time

Timp de citire: < 1 minut

Cu o medie de nouă mii de cazuri noi pe zi, președintele Vladimir Putin a luat o decizie neobișnuită pentru a stăvili pandemia de COVID. A dat 10 zile de concediu plătit tuturor rușilor. Și chiar dacă unii suspectează o motivație politică în spatele acestui gest și prevăd că va veni curând și o nota de plată, cei mai mulți se bucură de nesperatul timp liber, informează Știrile TVR.

Vladimir Putin îi ține pe ruși acasă toată săptămâna aceasta, îi obligă să ia vacanță, cu plata integrală a zilelor nelucrătoare. Unii cred că este o măsură pentru a stăvili infectările cu noul coronavirus, cu toate că în Rusia nu se vorbește oficial de al treilea val.

Pentru ruși, destinațiile externe sunt destul de puține. Chiar dacă sunt vaccinați, la întoarcere ei sunt obligați să facă două teste PCR. De aceea mulți se gândesc să rămână acasă. Nici turiștii străini nu pot să viziteze Rusia.

Rușii prefera să își petreacă cele zece zile libere la casele de vacanță sau în excursii prin împrejurimi. Pentru a stimula turismul intern, guvernul rus a lansat un program special, prin care returnează cetățenilor 20% din costul sejurului achiziționat prin agenții.

Chiar dacă 10 zile libere sunt o bucurie pentru rusul de rând experții prevăd efecte economice greu de estimat mai ales în contextul în care o zi nelucrătoare aduce pierderi financiare considerabile pentru buget.

scroll to top