Închide

Putin a dat asigurări că Gazprom îşi va îndeplini pe deplin obligaţiile faţă de partenerii săi

Avatar
putin, the president of russia, politics

Fotografie de Victoria_Art pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a dat asigurări marţi că gigantul din domeniul gazelor Gazprom îşi va îndeplini pe deplin obligaţiile faţă de partenerii săi, într-un moment în care livrările către Europa scad în plin conflict în Ucraina, scrie AFP, potrivit Agerpres.

“Gazprom şi-a îndeplinit, continuă să-şi îndeplinească şi îşi va îndeplini pe deplin obligaţiile, dacă cineva are nevoie de el”,

a afirmat el într-o conferinţă de presă după discuţiile de la Teheran.

“Nu există nicio îndoială că partenerii noştri dau vina sau încearcă să dea vina pe Rusia şi Gazprom pentru toate greşelile lor”,

a adăugat Vladimir Putin, afirmând că europenii au pariat pe

“surse de energie netradiţionale”.

“Gazprom este gata să pompeze atât cât este necesar”,

a continuat el, indicând că occidentalii sunt în dificultate pentru că au impus sancţiuni împotriva Moscovei şi au “închis” canalele de livrare a hidrocarburilor.

Gazprom a redus livrările de gaze prin Nord Stream 1 cu 60% în ultimele săptămâni, invocând absenţa unei turbine Siemens aflate în mentenanţă în Canada.

Această decizie a fost denunţată drept “politică” de guvernul german, considerând-o motivată de dorinţa de a exercita presiuni asupra occidentalilor în conflictul din Ucraina.

Marţi, Vladimir Putin a afirmat că Gazprom nu a primit încă “documentele oficiale” pentru a aduce turbina din Canada.

Gigantul rus din domeniul gazelor Gazprom a invocat “forţa majoră” pentru a se exonera de responsabilitatea pentru reducerile masive ale aprovizionării cu gaz către Europa.

A invoca “stare de forţă majoră” eliberează o companie de obligaţiile sale contractuale prin exonerarea acesteia de orice răspundere juridică, mai scrie AFP.

scroll to top