Închide

Soviani: Distrugerea economiei României se realizează cu premeditare. Trăim pe datorie

Avatar
Radu Soviani

Foto: wall-street.ro

Timp de citire: 2 minute

Economistul Radu Soviani a realizat o analiză a deciziilor luate de Guvernul României în ultimele luni, din punct de vedere economic. Analistul s-a declarat nemulțumit de modul în care executivul a gestionat problemele care s-au acutizat în România, o țară care oricum se afla la coada Europei din punct de vedere a puterii de cumpărare.

Mai mult, în opinia sa, “distrugerea economiei României se realizează cu premeditare”.

“În loc să-i salvezi pe cei care au nevoie în această perioadă critică, tu-i bombardezi din punct de vedere al decapitalizării românești. Se dorește asta din interior și urmează decapitalizarea economiei românești. În momentul în care bombardezi economia cu aceste prețuri la energie este foarte clar că vrei să omori și bruma de industrie care a mai rămas în România”, a declarat Radu Soviani, în direct la B1 TV.

“Banii imprumutați se duc pe clientelism politic”

Radu Soviani a mai spus că cifrele reflectă perfect declinul economiei românești, în ciuda laudelor pe care și le-a atribuit singur Florin Cîțu.

Economistul a completat că “România trăiește din ce în ce mai mult pe datorie”.

“24,23 de miliarde de lei înseamnă 4,9 miliarde de euro ce reprezintă deficitul bugetar, traiul pe datorie doar din decembrie 2021. Este în creștere de la situația dramatică și fără precedent întâlnită în decembrie 2020, atunci când deficitul bugetar a fost de 17,91 miliarde de lei, deci crește în anul de recuperare economică deficitul unei singure luni la 4,9 miliarde de euro”, a mai spus el.

Radu Soviani spune că toți banii se duc pe cumetrii:

“Banii imprumutați se duc în nimic pentru populație. Pe teste de scuipați, cumpărate de la Botezatu și Cămătaru, pe biluțe pentru Nicușor Dan, bile pentru stingerea incendiilor, se duc pe clientelism politic și aiureli”, a încheiat economistul.

Radu Soviani a vorbit și despre prețurile asigurărilor RCA și a tras un semnal de alarmă la adresa populației.

“Îmi trimite cineva o statistică cu prețurile RCA. Îmi arată aici un preț RCA pe 6 luni de 1.631 de lei, atenție! Dar nu asta este anomalia, că de fapt costă de două-trei ori mai mult. Dacă te uiți pe 12 luni este 1.328 de lei. S-a ajuns la o asigurare pe 6 luni să coste mai mult decât o asigurare pe 12 luni, ceea ce din punctul meu de vedere, al oferirii serviciului protecției de asigurare pentru 6 luni ar trebui să fie mai ieftin decât pentru 12 luni”, observă Soviani anomalia.

scroll to top