Închide

Rămâi în Rusia? Îți asumi! Grupul Henkel a declarat că se aşteaptă la pierderi financiare

Avatar
Henkel

Foto: Henkel

Timp de citire: < 1 minut

Grupul german Henkel a declarat vineri că se aşteaptă la o pierdere financiară netă în urma tranzacţiei de vânzare a afacerilor sale din Rusia, transmite Reuters.

Grupul de bunuri de larg consum nu a dezvăluit valoarea pierderilor, dar a subliniat că efectul de schimb valutar va juca un rol în această tranzacţie.

Mai multe detalii despre tranzacţie vor fi furnizate în comunicatul companiei privind veniturile din prima jumătate a la acestui an, care va fi publicat în august, a adăugat grupul.

Joi seară, Henkel a anunţat că şi-a vândut afacerile din Rusia unui consorţiu de investitori financiari locali, pentru 600 de milioane de euro (657,54 milioane de dolari), în timp ce îşi finalizează ieşirea din ţară.

Producătorul de detergenţi de spălat Persil şi adeziv Pritt este activ în Rusia de mai bine de 30 de ani şi cel mai recent a operat 11 unităţi de producţie acolo.

Henkel se numără printre multele companii occidentale care au decis să părăsească Rusia în urma invadării Ucrainei de către această ţară, care a determinat multe ţări să impună sancţiuni ample.

scroll to top