Închide

Rămase fără Visa, Mastercard și American Express, băncile din Rusia recurg la prietenii chinezi

Avatar
Img 6627

foto: tommyooi.com

Timp de citire: < 1 minut

Mai multe bănci ruseşti au declarat duminică că vor începe în curând să emită carduri folosind sistemul operatorului chinez de carduri UnionPay, cuplat cu propria reţea Mir a Rusiei, după ce Visa şi MasterCard au declarat că suspendă operaţiunile în Rusia, transmite Reuters.

Anunţurile privind trecerea la UnionPay au venit duminică de la Sberbank, cea mai mare bancă a Rusiei, precum şi de la Alfa Bank şi Tinkoff, relatează news.ro.

Mastercard şi Visa au anunţat sâmbătă că îşi suspendă serviciile în Rusia în semn de protest faţă de invadarea Ucrainei de către această ţară.

Mastercard a transmis, sâmbătă, că băncile ruseşti nu vor mai fi susţinute de reţeaua sa şi că orice card emis de companie în afara ţării nu va funcţiona la comercianţii sau bancomatele ruseşti.

Visa a transmis că va lucra pentru a opri toate tranzacţiile din ţară în zilele următoare, iar cardurile Visa emise de instituţii financiare din afara Rusiei vor înceta să funcţioneze şi pe teritoriul ţării.

Duminică, American Express a anunţat la rândul ei că suspendă “toate operaţiunile” în Rusia şi în Belarus.

Compania a precizat că a luat decizia având în vedere “atacul nejustificat al Rusiei care vizează poporul ucrainean”.

“Drept urmare, cardurile American Express emise global nu vor mai funcţiona la comercianţii sau la ATM-urile din Rusia. În plus, cardurile emise local în Rusia de băncile ruseşti nu vor mai funcţiona în afara ţării, în reţeaua globală American Express. De asemenea, încheiem toate operaţiunile legate de Belarus”, se arată într-un comunicat al American Express.

scroll to top