Închide

Rareș Bogdan, foc și pară pe ANRE, cere revocarea întregii conduceri. Care este motivul?

Avatar
Rares Bogdan Pnl

Foto: capital.ro

Timp de citire: 2 minute

Europarlamentarul Rareş Bogdan a anunţat, vineri, la Digi24, că va solicita, luni, în calitate de prim-vicepreşedinte al PNL, o întrunire de urgenţă a coaliţiei şi punerea pe ordinea de zi de săptămâna viitoare, de către Parlamentul României, a revocării întregului Consiliul de Conducere al ANRE.

”Duminică după-amiaza sau luni solicit, în calitate de prim-vicepreşedinte al partidului de guvernământ, o întrunire de urgenţă a coaliţiei şi punerea pe ordinea de zi de săptămâna viitoare, de către Parlamentul României, a revocării întregului Consiliul de Conducere al ANRE”, a spus Rareş Bogdan, citat de news.ro.

El a precizat:

”Îi avertizez pe cei care spun că lucrul este imposibil că în Spania, cu o situaţie precedentă, colegii noştri spanioli au trecut la la desfiinţarea ANRE şi la reînfiinţare”.

Ce s-a întâmplat?

ANRE critică noua ordonanță din domeniul energiei adoptată joi de Guvern, motivând că aceasta contravine normelor europene și, mai mult decât atât, actul legislativ poate duce la dispariția anumitor furnizori din piață. În replică, Rareș Bogdan cere revocare consiliului ANRE, menționând că Autoritatea subminează autoritatea statului și „se joacă cu focul”.

Potrivit documentului transmis, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a avertizat Guvernul că noua ordonanță pentru plafonarea facturilor încalcă regulile europene pentru că limitează comerțul comunitar cu energie. Mai mult decât atât, România va risca o procedură de infringement din cauza limitării prețurilor la producători.

O altă critică adusă de ANRE noii ordonanțe are în vedere impactul acesteia asupra furnizorilor de energie. Aceasta ar duce la dispariția lor din piață, deoarece prin măsurile adoptate de Guvern se încearcă plafonarea prețului, inclusiv pentru furnizori.

Rareș Bogdan cere revocarea întregii conduceri ANRE

„Domul Chiriță de la ANRE se joacă cu focul, cu piața de energie din România și cu sufletele și inimile românilor care privesc spre ANRE ca spre un reglementator așa cum există în țările europene. Domnul Chiriță este cel care a semnat această ordonanță, cei de la ANRE participând direct la emiterea acestei ordonanțe. Este absolut incredibil. Atitudinea ANRE în momentul acesta este una care subminează statul român și necesită o reacție rapidă atât din partea PNL, cât și a celor din PSD și UDMR, cu o discuție care să ducă până la revocarea întregului Consiliu”.

Întrebat dacă cere demisia conducerii ANRE, Rareș Bogdan a spus că luni va solicita o întâlnire de urgență a coaliției și punerea pe ordinea de zi a „revocării întregului Consiliu de conducere ANRE”.

scroll to top