Închide

Rareș Bogdan, furibund în P.E. pe subiectul Schengen: Nu ne mulțumim cu jumătăți de măsură! Austria să plătească!

Avatar
Rares Bogdan Discurs Schengen Decembrie 2023 Captura Www.afaceri.news

Captura video: www.AFACERI.news

Timp de citire: 2 minute

Discurs furibund de la tribuna Paralamentului European. Eurodeputatul PNL Rareş Bogdan a avut o intervenție în plenul P.E. în care a solicitat integrarea imediată și completă a României în spațiul Schengen, venind cu o argumentație istorică.

”Românii sunt cetăteni europeni prin excelentă si nu de azi, de ieri. Nu ne multumim cu jumătăti de măsură. Vrem integrarea deplină în Spațiul Schengen in 2024! Nu suntem o țară de mâna a doua, nu suntem ruda săracă a Europei.

Dacă Dumnezeu nu ne așeza la gurile Dunării, la intersecția intereselor imperiale, lângă ruși, în calea planurilor lui Stalin, azi eram printre primele 3 economii din Uniunea Europeană. Am mai fost între primul si al doilea Război Mondial, când mulți dintre voi ne dădeați exemplu de țară funcțională, modernizată și cu o economie remarcabilă.

Avem resurse uriase: aur, uraniu, seleniu, cupru și mult petrol si mai ales gaze, în curând cat pentru a aproviziona jumătate din Uniunea Europeană și un pământ fertil curat care poate hrăni 100 de milioane de cetăteni, noi suntem puțin peste 20 doar. Și multă sare, sare care a aprovizionat mare parte din vechiul Imperiul Roman si întreg Imperiul Habsburgic.

Când Imperiul Roman, Imparatul Domitian, plătea tribut, taxe strămoșilor mei, actualul teritoriul al Austriei fusese cucerit de 100 de ani. Romanii nu s-au atins de Dacia mult timp, căci se temeau de ea. Iar peste 1500 de ani, alt român, Iancu de Hunedoara, era numit de Papa de la Roma „atletul lui Hristos”, pentru că l-a oprit pe Mehmed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului, să cucerească intreaga Europa.

Înțelegeți odată că suntem afectați economic grav, peste 1.5% din PIB-ul țării mele se pierde, iar extremismul ia amploare în una dintre cele mai tolerante țări europene.

Doamnelor și domnilor,

Cred sincer ca Uniunea Europeană are tot interesul ca românii să se se simtă cetăteni europeni pe deplin respectati si mai ales să nu-si schimbe atitudinea fată de constructia europeană. Tocmai de aceea, românii asteaptă ca toate statele UE să facă presiuni asupra Austriei pentru a accepta integrarea cu drepturi depline în Spațiul Schenghen a României, aerian, terestru, feroviar, fluvial-maritim. Nu ca pe o favoare! Este dreptul nostru. Poate fi exact pe modelul Greciei și Islandei, alte două state aflate în granițele Europei.

Austria încalcă dreptul nostru și nu a pățit nimic. Până acum, am fost prietenoși și cetateni model europeni n-am trecut la controlarea la sânge a trenurilor, mașinilor și camioanelor austriece…… Am înțeles să ne comportăm civilizat și echilibrat, adică european prin excelență. Rabdarea romanilor are însă o limita. Ea a fost atinsa! Vrem Schengen pentru 2024.

În final doresc să vă urez Crăciun Fericit tuturor, chiar si celor care nu cred ……si mai ales constientizarea ca Batranul Continent, Europa noastra are baze exclusiv iudeo-crestine! Și asta am învățat de la Mama și de la Tata. Respectați cu toții asta! Aceasta e Europa!”,

a spus Rareș Bogdan în Parlamentul European.

scroll to top