Închide

Rareș Bogdan: România stă prost la încasarea TVA-ului, doar 65% față de 93% în Germania

Avatar
Rares Bogdan3

Foto: caleaeuropeană.ro

Timp de citire: 2 minute

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan susține că certurile din coaliție sunt numai spectacol la TV și că de fapt între PSD și PNL nu există tensiuni majore, ci doar discuții constructive. Liderul liberal apreciază că marea problemă a României este gradul redus de încasare a TVA.

“Bună parte din aceste așa-zise dispute sunt dispute în studiouri de televiziune, nu sunt dispute în cadrul coaliției (…). Pentru PNL, cota unică de impozitare este o linie roșie, este o chestiune care ține nu doar de identitate liberală, ci ține de normalitatea adunării la buget a maximului de bani în sistemul financiar gândit în această țară. Sigur că putem să ne ducem în schimb spre o proiecție privind TVA-ul, unde România stă la încasare mult mai prost ca alte state, Germania are 93% încasare, România are doar 65% încasare și asta după ultimele șase luni, înainte era chiar mai mic. Aici da, putem să gândim radarul mărfurilor, putem să gândim să fiscalizăm absolut tot ce intră în țară, să nu se mai plimbe TIR-uri cu un aviz pe la șapte distribuitori sau șapte depozite de legume-fructe, de flori sau de hidrocarburi (…).

Deci discuția nu a existat încă oficial. Atunci când partenerii de guvernare din PSD vor veni cu o abordare oficială, putem să dăm un răspuns oficial. În orice coaliție, trebuie să te înveți, în momentul în care pleci pe mare și trebuie să vâslești, până te obișnuiești puțin cu partenerul de vâslit, poate unii vâslesc uneori diferit. Important este că coaliția funcționează. Restul, mici reglaje se pot face pe parcurs, nu vom crea tensiuni sau nu vom considera că sunt lucruri peste care nu putem trece (…). Orice discuție, din punctul meu de vedere, trebuie luată în interiorul coaliției, cu ușile închise și apoi, cum e în orice stat civilizat, primul-ministru iese și anunță măsuri. Ce vă pot garanta este că PNL nu va participa la nici o mărire de taxe.”,

a declarat Rareș Bogdan la RFI.

scroll to top