Închide

Rareș Bogdan: Un tractorist care lucrează în sudul României câștigă astăzi mai mult decât în orice țară din Occident

Avatar
Rares Bogdan Facebook

Foto: Facebook Rares Bogdan

Timp de citire: 2 minute

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, spune că salariile din România au ajuns să fie mai mari decât în multe țări din Occident. Liderul PNL a dat exemplul badantelor din Italia sau al muncitorilor în construcții sau agricultură.

„Paradoxal, în momentul acesta, este mai interesant să trăiești în România și veniturile în anumite zone din România sunt chiar mai mari decât în sudul Italiei, în Spania, în Portugalia. E greu încă să te bați cu veniturile din Marea Britanie, Germania, nordul Italiei, dar sunt multe zone unde au plecat românii pentru a câștiga, unde venitul unei badante a ajuns la 650-700 de euro. În momentul ăsta, o femeie care are grijă de un copil sau un bătrân în Cluj, București, Brașov, Iași, câștigă aceeași sumă sau chiar mai mult”, a spus europarlamentarul PNL la Interviurile Digi24.ro.

„Dacă căutați un meșter în domeniul construcțiilor care să pună faianță, sau un bun instalator, sunt firme în România unde se câștigă nu mai puțin de 1.200-1.500 de euro. Un tractorist, un om care lucrează pe combină agricolă în sudul României câștigă astăzi mai mult decât câștigă în orice țară din Occident. Chestiunile astea sunt realități și ele trebuie explicate românilor”, a declarat Rareș Bogdan.

Acesta susține că românii trebuie convinși să se întoarcă din Diaspora, însă cei mai mulți reclamă două probleme atunci când iau în calcul revenirea în țară.

„Românii spun că avem două probleme: spitalele – ne e frică să ne îmbolnăvim în spitalele României, că ieșim mai bolnavi, și școlile pentru copiii noștri născuți în străinătate, adică clase speciale pentru copiii celor din diaspora, probleme pe care o să le rezolvăm. (…) Noi căutam încrederea românilor din diaspora și încercăm să venim cu diferite oferte în țară pentru a găsi diverse modalități prin care să îi convingem să se întoarcă acasă”, a mai declarat Rareș Bogdan.

scroll to top