Închide

Republica Moldova: Redacția de limbă română a Radio Sputnik și-a dat demisia, in corpore

Avatar
Redactia Radio Sputnik Moldova

Sursa foto: Andrei Porubin / Facebook.

Timp de citire: < 1 minut

Întreaga redacție de limba română a Radio Sputnik din Republica Moldova și-a dat demisia in corpore, decizie anunțată de realizatorul Andrei Porubin pe pagina sa de Facebook. Motivul: dezacordul cu politica editorială a redacției.

”Există momente în viață, când trebuie să iei o decizie, care te costă, dar care trebuie luată. Rămân în urmă aproape 4 ani de activitate profesională, blamată de unii, apreciată de alții, dar care – IMPORTANT – ne lasă cu multă experiență profesională foarte prețioasă, cu sentimentul datoriei profesionale neîntinate, cu amintirea unei echipe de invidiat. Această decizie o afișăm public mai jos”, a scris Andrei Porubin pe Facebook, alături de textul comunicatului în care redacția își anunță demisia oficial.

Demisie Sputnik Rep Moldova
Sursa foto: Andrei Porubin / Facebook.

Publicația Ziarul de Gardă menționează că Sputnik Moldova a fost închis, la 26 februarie, la indicația Serviciului de Informații și Securitate (SIS), pentru că incita la ură și război.

După ce SIS le-a cerut operatorilor de servicii de comunicare să blocheze accesul utilizatorilor la site-ul sputnik.md, Agenția Sputnik Moldova anunță că a deschis alte trei site-uri noi, care pot fi accesate de pe teritoriul Republicii Moldova.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Agenția Sputnik, controlată și finanțată de Kremlin, a publicat adresele noilor site-uri și a îndemnat urmăritorii să-i informeze și pe alții despre lansarea celor trei domenii noi.

scroll to top