Închide

Xpeng plănuiește investiții în AI. CEO-ul avertizează că rivalitatea dintre EV s-ar putea sfârși într-o ”baie de sânge”

Avatar
Xpeng

Un model de mașină electrică chinezească, marca Xpeng. Sursa foto: Xpeng.

Timp de citire: 2 minute

Xpeng plănuiește să angajeze 4.000 de persoane și să investească în tehnologia inteligenței artificiale, potrivit directorului general al companiei, care a avertizat în legătură cu concurența intensă în domeniul vehiculelor electrice, care s-ar putea sfârși într-o “baie de sânge”, potrivit CNBC.

He Xiaopeng, directorul general al producătorului de vehicule electrice Xpeng, a declarat duminică, într-o scrisoare adresată angajaților, care a fost analizată de CNBC, că firma va investi în total 3,5 miliarde de yuani chinezi (486,2 milioane de dolari) în cercetarea și dezvoltarea tehnologiei de inteligență artificială axată pe “conducerea inteligentă”.

Xpeng are un sistem de asistență pentru șofer numit Xpilot, care permite mașinilor sale să îndeplinească unele funcții în mod semi-autonom.

Directorul general a mai spus că Xpeng intenționează să lanseze aproximativ 30 de mașini noi sau modernizate în următorii trei ani.

Anul acesta, firma va lansa primele sale modele în segmentul de preț de peste 300.000 de yuani și la 150.000 de yuani.

După un început dificil al anului trecut, livrările Xpeng au crescut. Livrările sunt cea mai apropiată aproximare a vânzărilor pentru producătorii auto.

Xpeng, ca și alți producători de automobile electrice, s-a luptat într-un război al prețurilor în China, care a fost declanșat de Tesla. Între timp, economia Chinei a rămas sub presiune, consumatorii rămânând prudenți.

Xiaopeng a adoptat un ton optimist, spunând că firma “a ajuns la fundul sacului și a trasat o cale care o distinge” de rivalii din industrie.

Cu toate acestea, el a recunoscut însă că urmează o concurență intensă.

“Acest an marchează, de asemenea, începutul unei competiții acerbe care s-ar putea încheia cu o “baie de sânge” (sau, cum prefer să o numesc eu, cu o “rundă de eliminare” brutală) între producătorii auto chinezi”, a scris Xiaopeng în nota angajaților. “XPeng s-a angajat în această competiție acerbă încă de la început, acumulând astfel o experiență considerabilă. Curajul și perseverența noastră, cred cu tărie, ne vor conduce la victorie.”

scroll to top