Închide

Restructurări la Carrefour. România, pe listă. Retailerul aruncă în aer parteneriatele

Avatar
Carrefour

Foto: DailySabah.com

Timp de citire: 2 minute

Carrefour urmează să grupeze achizițiile pentru șase dintre principalele sale piețe. În acest scop, grupul de retail își înființează propriul centru internațional de achiziții în Spania.

În timp ce Carrefour aruncă în aer toate parteneriatele cu concurenții, retailerul francez își înființează propriul centru de achiziții european, așa cum era de așteptat. Un birou de achiziții numit Eureka urmează să se deschidă la Madrid la începutul lui 2023, relatează LSA.

Centrul se va ocupa de achiziții pentru șase țări în care operează Carrefour: Belgia, Franța, Italia, Polonia, România și Spania. Totuși, Eureka va negocia exclusiv cu furnizorii și mărcile majore. Companiile locale vor sta în continuare la masă cu departamentele naționale. Intenția este ca multinaționalele să aibă o persoană de contact, un proces administrativ pentru comenzi și facturi și, prin urmare, un contract internațional.

Prin acest nou sistem, Carrefour dorește, de asemenea, să poată lua mai multe decizii bazate pe date, să măsoare mai bine performanța comercială și să monitorizeze operațiunile cu mai multă acuratețe, conform Retail Detail.

Presiune asupra alianțelor

Întâmplător, autoritățile italiene tocmai au suspectat Carrefour Italia că ar fi comis fraudă cu facturi false timp de patru ani. Astfel de cazuri pot fi supuse unui control mai atent. 

Achizițiile internaționale ar trebui să ofere în principal economii la scară largă celor de la Carrefour. Lanțurile internaționale precum Lidl și Aldi cumpără de ceva vreme la scară europeană și profită de acest lucru.

Există, de asemenea, o presiune din ce în ce mai mare asupra alianțelor de achiziție între comercianții cu amănuntul concurenți din cauza autorităților de concurență. La sfârșitul acestui an, Carrefour își încheie deja cooperarea cu grupul Louis Delhaize, care exista din 2014. La 1 octombrie, Envergure, alianța de cumpărare pe care grupul a înființat-o cu Système U pe piața franceză în 2019, va ajunge și ea la final.

scroll to top