Închide

Retailerul About You se așteaptă să atingă ținta de venituri pentru întregul an

Avatar
About You

Foto: kombo.sk

Timp de citire: 2 minute

Potrivit cifrelor preliminare, veniturile pentru exercițiul financiar 2021/2022 au crescut cu 48,3 până la 50,5 la sută, adică 1.730 până la 1.755 milioane de euro la About You Holding SE. Al patrulea trimestru al companiei a arătat o creștere a veniturilor grupului de 30,2 până la 38,4%, adică 400 până la 425 de milioane de euro, potrivit Fashion United.

Pe baza cifrelor preliminare ale About You, compania a spus că veniturile pe întregul an îndeplinesc probabil intervalul de orientare de 1.725 până la 1.775 milioane de euro, în creștere cu 48 până la 52 la sută, deși nu este garantat să ajungă la jumătatea superioară a intervalului. EBITDA ajustat este probabil să depășească orientarea stabilită anterior, de la negativ 70 până la negativ 60 de milioane de euro în exercițiul financiar 2021/2022.

„De la debutul nostru la bursă în iunie 2021, About You și-a îndeplinit toate obiectivele cheie. Rezultatele preliminare de astăzi stau la baza modelului de afaceri robust al About You, chiar și într-un mediu de piață volatil. Privind în perspectivă, suntem pe drumul cel bun pentru pragul de rentabilitate la nivel de grup vizat în exercițiul financiar 2023/2024 și pentru un venit al grupului de 5 miliarde de euro la doi ani după aceea”, a declarat Tarek Müller, co-fondator și co-CEO al About You.

Ca urmare a investițiilor strategice în expansiunea sa europeană, marja EBITDA ajustată a grupului a fost de la negativ 4 până la negativ 3,4% pentru întregul exercițiu financiar, echivalent cu un EBITDA ajustat de negativ 70 până la negativ 60 milioane euro, potrivit unor declarații ale companiei.

Pentru trimestrul al patrulea, marja EBITDA ajustată a fost de la negativ 3,5 până la negativ 1 la sută, iar EBITDA ajustat a ajuns la negativ 15 până la negativ 4 milioane de euro.

Segmentul DACH al companiei din Germania, Austria și Elveția a înregistrat o creștere sănătoasă a veniturilor cu 25-30% și a raportat profituri în creștere pentru exercițiul financiar 2021/2022, precum și pentru al patrulea trimestru.

Segmentul internațional al companiei, Restul Europei (RoE), s-a extins semnificativ în acest an financiar. După campaniile sale de lansare pe piață din primul și al treilea trimestru, About You operează acum pe 23 de piețe europene în afara DACH și și-a consolidat și mai mult prezența în sudul Europei și în regiunile nordice în ultimul trimestru.

Activitățile B2B ale About You, raportate în segmentul Tech, Media and Enabling (TME), au atins o marjă EBITDA ajustată pozitivă în urma unui prag de rentabilitate al tuturor celor trei fluxuri de venituri în anul financiar 2021/2022.

scroll to top