Închide

Retailerul Bed Bath & Beyond și-a declarat falimentul. Toate încercările de redresare au eșuat

Avatar
pets, cat, beard

Fotografie de ayachiyo pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Bed Bath & Beyond Inc. a solicitat protecția legii falimentului pentru a-și lichida activitatea, după ce ani de pierderi și planuri de redresare eșuate au lăsat retailerul, cândva puternic, în criză de lichidități, transmite The Wall Street Journal.

Compania a avertizat de luni de zile cu privire la un potențial faliment. Avea nevoie de un împrumut de 375 de milioane de dolari pentru a trece de sărbători. În februarie, a încheiat un acord de finanțare neobișnuit de 1 miliard de dolari cu un fond de acoperire pentru a amâna declararea falimentului, apoi a renunțat la acest acord și a încercat luna aceasta să strângă 300 de milioane de dolari de la alți investitori.

Niciuna dintre aceste mișcări nu a fost suficientă. Nici eforturile de a limita pierderile prin închiderea a sute de magazine nu au fost suficiente. Vânzările s-au evaporat, iar prețul acțiunilor sale a căzut mult sub 1 dolar în ultimele săptămâni, pe măsură ce eforturile de salvare s-au diminuat.

Retailerul a depus duminică cererea de intrare în faliment în baza capitolului 11 la Tribunalul de falimente din Newark, N.J., și a declarat că se așteaptă să închidă în cele din urmă toate cele 360 de unități de retail Bed Bath & Beyond și 120 de unități Buybuy Baby. Principalul creditor Sixth Street Partners a pus la dispoziție o finanțare de 240 de milioane de dolari pentru a menține Bed Bath & Beyond în funcțiune pe parcursul procesului de lichidare, a declarat compania.

Falimentul oferă Bed Bath & Beyond spațiul de manevră necesar pentru a efectua vânzări de retragere a activității în magazinele sale fizice și pentru a solicita interesul potențialilor cumpărători pentru activele sale rămase, cum ar fi brandul său. Investitorii individuali care au continuat să susțină Bed Bath & Beyond în ultimele sale luni, când inunda piața cu acțiuni, vor fi probabil șterși în cadrul capitolului 11, care acordă prioritate rambursării datoriilor în detrimentul recuperărilor acționarilor.

scroll to top