Închide

Deși compania sa dă afară 12.000 de oameni, șeful de la Google își răsplătește generos performanța

Avatar
Google logo

Fotografie de Kai Wenzel pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Sundar Pichai, directorul general al Alphabet, compania-mamă a Google, a primit compensaţii totale de aproximativ 226 de milioane de dolari aferente anului 2022, ceea ce reprezintă o sumă de peste 800 de ori decât salariul mediu din compani, potrivit unei declaraţii depuse la autoritatea de reglementare a pieţei financiare, citată de Reuters și News.ro.

Suma include premii în pachete de acţiuni în cadrul companiei de până la 218 milioane de dolari, arată documentul. O parte din aceste acțiuni sunt însă aferente anilor anteriori.

Diferenţa salarială uriaşă faţă de restul angajaţilor vine într-un moment în care Alphabet, compania-mamă a Google, a tăiat mii de locuri de muncă la nivel global.

Compania din Mountain View, California, a anunţat în ianuarie că intenţionează să reducă 12.000 de locuri de muncă în întreaga lume, echivalentul a 6% din forţa sa de muncă globală.

La începutul acestei luni, sute de angajaţi Google au organizat o grevă la birourile companiei din Londra, în urma unei dispute cu privire la disponibilizări.

În martie, angajaţii Google au organizat o grevă la birourile companiei din Zurich, după ce peste 200 de lucrători au fost disponibilizaţi.

De asemenea, canalul de știri american CNBC a anunțat la finalul săptămânii trecute că Google a decis abandonarea planurilor de construcție a noului său campus din Silicon Valley din motive de costuri, lucrările pregătitoare fiind suspendate.

scroll to top