Închide

Revoltă împotriva investițiilor din estul Ungariei: “În loc de fabrici de acumulatori, vrem industrie alimentară!”

Avatar
Debrecen

Foto: https://www.bmwgroup-werke.com/

Timp de citire: < 1 minut
În loc de construirea unor fabrici de acumulatori, în Ungaria ar fi nevoie de dezvoltarea industriei alimentare şi de crearea unei societăţi bazate pe cunoaştere, a subliniat preşedintele partidului maghiar “Mi Hazánk” (Mergem acasă!) şi liderul grupului parlamentar al acestuia, la o conferinţă de presă care a avut loc miercuri, la Budapesta.

László Toroczkai a spus că partidul său este în dezacord total cu ideea guvernului “de a transforma Ungaria într-o superputere în producţia de acumulatori”, deoarece aceste centrale poluează solul şi apele, punând în mare pericol oamenii care locuiesc în zona în care se află.

În Ungaria, voinţa şi intenţiile populaţiei sunt ignorate într-un mod şocant, aceste fabrici de acumulatori fiind planificate să fie ridicate lângă clădiri rezidenţiale, a afirmat politicianul. Acesta a menţionat, de asemenea, că o altă problemă este că în fabricile deja aflate în funcţiune sunt din ce în ce mai puţini muncitori maghiari şi din ce în ce mai mulţi muncitori sosiţi din străinătate.

Consultările publice privind fabricile planificate să fie ridicate în Debrecen şi Nyíregyháza au devenit “scandaloase”, deşi oamenii sunt – pe bună dreptate – îngrijoraţi pentru propria sănătate şi valoarea proprietăţilor lor imobiliare, a adăugat László Toroczkai.

Politicienii “Mi Hazánk” solicită punerea la dispoziţie a autorizaţiilor şi proiectelor de utilităţi ale celor două fabrici, astfel încât să poată vedea în mod clar ce efect ar avea aceste facilităţi asupra mediului şi să poată informa populaţia despre aceste aspecte, a specificat Toroczkai.

scroll to top