Închide

Rezerva Federală nu exclude noi creșteri de dobânzi, Bitcoinul ajunge la minimele ultimelor 2 luni

Avatar
bitcoin, cryptocurrency, splash

Fotografie de Hawksky pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Criptomonedele s-au aflat joi sub presiunea știrilor venite dintre Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed), iar cea mai reprezentativă criptomonedă, Bitcoin, a coborât la cel mai redus nivel din aproape două luni, după ce minutele Fed au stârnit preocupări legate de inflaţie şi noi majorări ale dobânzii de referinţă, transmit americanii de la CNBC, citați de News.ro.

Declinul a început după ce procesul-verbal al reuniunii de politică a Rezervei Federale din iulie a fost publicat miercuri. Procesul-verbal a avertizat că oficialii Fed văd ”riscuri în urcare” pentru inflaţie, care ar putea duce la mai multe creşteri ale dobânzilor.

La ședința respectivă, Fed a ridicat rata dobânzii de referinţă la cel mai ridicat nivel din ultimii 22 de ani.

Pieţele au pariat că banca centrală nu va mai face nicio mişcare asupra ratelor dobânzilor în acest an. Ca reacţie, piaţa de valori a scăzut pentru a doua zi consecutiv, miercuri, iar randamentul titlurilor pe 10 ani ale Trezoreriei SUA a atins cel mai ridicat nivel din 2008.

Corelaţia Bitcoin cu acţiunile este la cel mai redus nivel din ultimii doi ani, potrivit Coin Metrics, dar în 2022 a atins un maxim istoric, ca răspuns la campania de creştere a dobânzilor Fed, pentru a domoli inflaţia.

”Deşi inflaţia în sine ar putea fi un argument pentru creşterea activelor cripto, odată cu inflaţia apar şi alte aspecte, cum ar fi apetitul de risc din partea investitorilor, care se tem de recesiune şi evitarea activelor mai riscante, cum este considerat și Bitcoin-ul”, a spus Sylvia Jablonski, director de investiţii la fondul tranzacționat pe bursă Defiance.

Volatilitatea la 90 de zile a criptomonedelor Bitcoin şi Ether a scăzut la minimele multianuale, la 35% şi, respectiv, 37% în această săptămână, potrivit Kaiko.

Analistul John Todaro de la Needham a adăugat că trecerea Bitcoin înapoi peste pragul de 30.000 de dolari la sfârşitul lunii iunie ”s-a petrecut pe fondul unui volum redus, astfel încât creşterea nu a avut persistență”.

Câteva dintre cele mai importante active cripto în funcţie de capitalizarea pieţei, inclusiv moneda BNB a Binance, XRP-ul Ripple şi monedele ”solana” şi ”poligon”, au fost scăzut joi cu mai mult de 3%, în timp ce Ether a coborât chiar cu 4%.

scroll to top