Închide

“Ricci”, înapoi la echipa cu care a câștigat 7 Mari Premii de Formula 1. Ce planuri au împreună?

Avatar
Horner Ricci

Foto: Red Bull Racing Twitter

Timp de citire: 2 minute

Red Bull a confirmat că Daniel Ricciardo se va întoarce la echipa cu care a câștigat șapte Mari Premii, în calitate de al treilea pilot pentru sezonul 2023. La finalul acestui sezon, Ricciardo a părăsit McLaren pentru a-i face loc compatriotului său Oscar Piastri, care va concura alături de Lando Norris în 2023.

Câștigătorul de opt Mari Premii – ultimul un un-doi pentru McLaren la Monza în 2021 – Ricci se va întoarce la Red Bull pentru a ajuta la teste, simulatoare și la activitatea comercială.

Daniel Ricciardo, 33 de ani, a sugerat o revenire la Red Bull după ce a părăsit McLaren fără un alt rol cu normă întreagă stabilit.

“Zâmbetul spune totul. Sunt cu adevărat încântat să mă întorc acasă la Oracle Red Bull Racing ca al treilea pilot al lor în 2023. Am deja atât de multe amintiri plăcute din timpul petrecut aici, dar primirea din partea lui Christian [Horner], a doctorului [Helmut] Marko și a întregii echipe este ceva ce apreciez sincer.

Periclitat de ieșirea completă din Formula 1, în lipsa unui volan disponibil pentru sezonul următor, australianul a acceptat oferta echipei nr.1 în lume în acest sezon. Deși sumele contractuale nu sunt cunoscute, se presupune că Ricci nu a avut prea mari alternative.

Analiștii de la F1.com bănuiesc că această înțelegere este una care vizează cel puțin și sezonul 2024, când Daniel Ricciardo ar putea prinde un loc plin la Alpha Tauri, echipa-soră a Red Bull Racing.

“Pentru mine personal, capacitatea de a contribui și de a fi înconjurat de cea mai bună echipă din F1 este extrem de atrăgătoare, oferindu-mi în același timp și un timp pentru a mă reîncărca și a mă reorienta. Abia aștept să fiu alături de echipă și să sprijin cu munca la simulator, sesiunile de teste și activitățile comerciale. Să pornim!”,

a transmis australianul pe Twitter.

Daniel Ricciardo a debutat pentru HRT în 2011, dar s-a alăturat echipei-suport a Red Bull, Toro Rosso, în anul următor, înainte de a fi chemat la Red Bull în 2014. Acolo, a fost partenerul lui Sebastian Vettel, Daniil Kvyat și apoi Max Verstappen, cu care nu a dezvoltat o relație prea amicală.

Directorul echipei Oracle Red Bull Racing, Christian Horner, a adăugat:

“Este minunat să îl aducem pe Daniel înapoi în familia Red Bull. Are un talent enorm și un caracter atât de strălucit; știu că întreaga fabrică este încântată să-l primească acasă. În rolul său de pilot de teste și al treilea pilot, Daniel ne va oferi șansa de a ne diversifica, ajutând la dezvoltarea mașinii, ajutând echipa cu experiența și cunoștințele sale despre ceea ce este necesar pentru a reuși în F1. Suntem foarte încântați să lucrăm din nou cu Daniel și așteptăm cu nerăbdare tot ceea ce va aduce echipei în 2023.”, a conchis managerul echipei campioane de Formula 1 din acest sezon.

scroll to top