Închide

Rituals, în mijlocul unui scandal de PR | Un cont de Instagram celebru acuză brandul de rasism

Avatar
8719134059717

Foto: douglas.ro

Brandul olandez de produse de înfrumusețare Rituals se află în mijlocul unei furtuni de PR. Un cont de Instagram acuză brandul că nu acordă respectul cuvenit culturilor asiatice, potrivit Retail Detail.

Estée Laundry, un colectiv american care folosește social media pentru a prezenta ”rufele murdare” ale brandurilor din industria frumuseții, vizează în prezent Rituals. Contul anonim de Instagram, care are 184.000 de followeri, susține că Rituals este lipsit de respect față de culturile asiatice, din care aceste se inspiră pentru numeroase colecții.

Prin intermediul colecțiilor Sakura, Namaste și Samurai, brandul declară că aduce tribut culturilor asiatice și le păstrează moștenirea vie. Cu toate acestea, Estée Laundry susține că însușirea acestor culturi fără cunoștințe autentice și obținerea unui profit este, de asemenea, o formă de rasism. Contul Instagram se plânge, de asemenea, că brandul nu ia măsuri împotriva violenței crescânde împotriva americanilor de origine asiatică din Statele Unite.

Un număr de foști angajați, în principal în SUA, s-au alăturat, de asemenea, dezbaterii, reamintind lipsa diversității în cadrul companiei – cu fețe predominant albe în funcțiile de conducere și în imaginile campaniilor.

Între timp, ofițerul de presă al Rituals Olanda a răspuns că brandul promovează bunăstarea în întreaga lume, „oricare ar fi originea”, potrivit ziarului belgian Gazet van Antwerpen. În ceea ce privește violența împotriva asiaticilor din SUA, filiala americană a răspuns că este de părere că o astfel de violență este inacceptabilă și sprijină pe oricine a fost victimă a infracțiunilor motivate de ură.

scroll to top