Închide

Roboţii autonomi care livrează colete, clasificați drept pietoni în anumite state din SUA

Avatar
Uploadscardimage3519052c6b72c8 A03c 4332 8466 9df79cfdb788.jpeg950x534 Filtersquality80

Sursă foto: STARSHIP via Marshable

Avansul tehnologiei continuă să producă schimbări în viaţă noastră de zi cu zi, iar legislaţia trebuie să se schimbe la rândul său pentru a ţine pasul cu noua realitate. Dacă în urmă cu câţiva ani dronele zburătoare erau cele care atrăgeau dezbateri aprinse, astăzi câmpul de luptă s-a mutat pe trotuar, discuţia având în prim plan roboţii autonomi care livrează colete pentru companii ca Amazon şi FedEx, potrivit Spotmedia

Pe măsură ce aceşti roboţei încep să devină o prezenţă comună pe trotuarele din oraşele americane, ei se „bucură” de tot mai multe drepturi, în statul Pennsylvania fiind chiar clasificaţi ca pietoni, potrivit Axios.

State precum Pennsylvania, Virginia, Idaho, Florida şi Wisconsin au adoptat legi care le permit roboţilor să opereze în acest spaţiu şi se încearcă introducerea lor şi pe pistele pentru biciclete.

În Pennsylvania, roboţii „pietoni” pot cântări până la 250 de kilograme şi pot atinge o viteză maximă de aproximativ 20 kilometri pe oră.

În timp ce susţinătorii acestor măsuri vorbesc despre un viitor în care bunurile comandate ajung la uşa clientului în câteva ore şi arată că o astfel de metodă de livrare nu contribuie la aglomeraţia din trafic şi la emisiile de dixod de carbon aşa cum se întâmplă cu cea clasică, există critici puternice în special din partea celor care susţin drepturile pietonilor si accesibilitatea. Poluarea fonică la care aceşti roboţi ar putea contribui pe străzile oraşelor este un alt motiv de îngrijorare.

Starship Technology este una dintre companiile care produce roboţi autonomi pentru livrări, proiectaţi pentru a se deplasa pe trotuare, pe treceri de pietoni şi în orice loc în care au voie pietonii. Pot transporta până la trei sacoşe cu cumpărături sau şase cutii de pizza cu băuturi.

Au existat situaţii în care roboţii Starship au rămas blocaţi sau au căzut în canal, compania fiind nevoită să aducă unele modificări software-ului.

scroll to top