Închide

Roland Garros | Cum ar putea avea acces publicul la turneul de tenis?

Avatar
Roland Garros

Foto - www.bihorpenet.ro

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul francez al sporturilor, Jean-Michel Blanquer, a declarat că Roland Garros va avea o limită dublă de 1.000 de spectatori pe teren și de o treime din capacitate, pe fondul reducerii restricțiilor impuse de pandemie, scrie dpa.

Blanquer a declarat pentru o televiziune locală că, pentru început, fiecare teren va permite o capacitate maximă de 35% și va avea o limită de 1.000 de spectatori, o îmbunătățire față de Openul Francez din 2020, când 1.000 de fani pe zi aveau voie în întreg complexul.

Limita va fi ridicată la 65% și 5.000 de fani începând cu 9 iunie, la debutul sferturilor de finală ale turneului, a declarat Blanquer pentru postul de televiziune France 3.

Open-ul Franței a fost amânat cu o săptămână, pentru a începe în 30 mai, într-o încercare de a se asigura că turneul se va juca în fața celui mai mare număr posibil de fani, garantând în același timp sănătatea și siguranța pe fondul pandemiei, au spus organizatorii.

Finalele turneului vor avea loc pe 12/13 iunie, intrând în deja scurtul sezon al tenisului pe iarbă. Turneul de la Wimbledon va începe la Londra, cu doar două săptămâni mai târziu, din 28 iunie, conform planificării.

scroll to top