Închide

Criptomonede | Dominația Bitcoin scade, iar Ethereum atinge 3.000 de dolari

Avatar
business, finance, wealth

Fotografie de WorldSpectrum pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Dominația Bitcoin asupra valorii totale a pieței criptomonedelor este în scădere, sugerând că este loc pentru mai mult de un câștigător printre token-urile digitale, pe măsură ce sectorul evoluează.

Cea mai mare monedă digitală reprezintă acum aproximativ 46% din valoarea totală a pieței de criptomonede, evaluată la 2300 de miliarde de dolari, în scădere de la aproximativ 70% la începutul anului, potrivit trackerului CoinGecko. Moneda de pe locul secund, Ether, a ajuns la 15%, iar un grup de alte monede din afara celor de top și-a dublat ponderea în aceeași perioadă, până la 36%, scrie Bloomberg.

Bitcoin rămâne cea mai mare criptomonedă, dar impulsul pe alte monede atrage un interes din ce în ce mai mare, cum ar fi Ether, care a trecut de 3.000 de dolari pentru prima dată, după ce a crescut de patru ori în acest an.

“Ethereum este în creștere și nu pare a avea multe în cale”, a scris Edward Moya, analist senior de piață la Oanda Corp.

Distribuția actuală a cotei de piață reflectă, de asemenea, o agitație în sectorul criptomonedelor în aprilie. Bitcoin încă nu și-a recuperat tot terenul pierdut după ce a căzut de la un record înregistrat la jumătatea lunii aprilie de aproape 64.870 dolari.

Listarea de luna trecută a bursei de criptomonede Coinbase Global Inc. în SUA este cel mai recent semn al modului în care mai mulți investitori îmbrățișează sectorul, în ciuda riscurilor generate de nivelurile ridicate de volatilitate și de extinderea controlului de reglementare.

Ether este în prezent în lumina reflectoarelor. Un upgrade al blockchain-ului Ethereum afiliat, precum și popularitatea rețelei pentru serviciile financiare și pentru NFT-uri, sunt printre factorii amintiți pentru creștere.

Și alte criptomonede, adesea denumite „altcoins”, au crescut. Prețul Binance Coin a crescut cu 3.490% în ultimele 12 luni, potrivit CoinGecko. Dogecoin, un token care a început ca o glumă în 2013, a ajuns un favorit al rețelelor sociale și promovat de către Elon Musk, a crescut cu 15.000% până la o valoare de piață de aproximativ 50 de miliarde de dolari.

scroll to top