Închide

România, a doua cea mai profitabilă piață pentru Carrefour. Retailerul face bani buni aici

Avatar
Carrefour Hiper

Foto: Carrefour

Timp de citire: 2 minute

România înregistrează a doua cea mai mare creștere la nivel european, de 8,8% în trimestrul 3 pentru grupul Carrefour. La nivel de grup, vânzările au înregistrat creșteri de +19,0% în Q3, sau +11,3% în termeni comparabili (LFL), reflectând creșterea continuă a cotei de piață în toate țările cheie, într-un context de inflație accelerată, anunță grupul printr-un comunicat de presă.

Grupul francez Carrefour anunță o performanță financiară solidă în cel de-al treilea trimestru al anului 2022 – o creștere a vânzărilor cu 19% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În ciuda contextului inflaționist accelerat, grupul francez înregistrează o creștere continuă a cotei de piață în toate țările cheie (Franța, Spania, Brazilia) și un avans de 38% al sectorului de e-commerce, condus de piața din Brazilia.

România ocupă a doua poziție ca evoluție a cifrei de afaceri pe plan european, cu o creștere de 8,8% în termeni comparabili (LFL) față de trim.3 din 2021.

Coș de cumpărături mai mic, vânzare de ieftineli

În contextul inflației, Carrefour a observat schimbări substanțiale ale comportamentului de cumpărare al consumatorilor, în special în țările europene în care presiunea asupra puterii de cumpărare este cea mai mare, precum Spania și România. Aceste schimbări se manifestă în special printr-o mai mare fragmentare a cheltuielilor, un coș mediu de cumpărături mai mic și o frecvență mai mare a cumpărăturilor, precum și creșterea vânzărilor de produse cu o valoare unitară mai mică.

Produsele marcă proprie Carrefour reprezintă acum 33% din vânzări, atingând obiectivul grupului pentru 2022.

Carrefour marșează pe magazine de tip discount (hipermarketuri, Cash & Carry, Supeco), iar în România formatul de discounter a ajuns la 28 de magazine la nivel național.

În Europa, vânzările au crescut cu +8,6% în termeni comparabili față de Q3 2021, cu o creștere în toate țările.

Grupul anticipează că fluxul liber de numerar net va depăși 1 miliard de euro în 2022.

Creștere pe inflație ridicată

În ciuda coșului mai mic de consum și a vânzării accelerate a produselor mai ieftine, România înregistrează din nou a doua cea mai mare creștere la nivel european, cu o tendință de creștere de 8,8% în termeni comparabili, într-un context de inflație ridicată.

În conformitate cu strategia globală și viziunea omnichannel, Carrefour România închide al treilea trimestru al anului 2022 cu 379 de magazine în toate formatele la sfârșitul lunii septembrie 2022 – hipermarket, market și express, precum și prezență online cu livrare pentru întregul portofoliu de produse prin canalele proprii carrefour.ro și Carrefour App, dar și prin partenerii Bringo și Glovo.

Carrefour a continuat expansiunea cu accent pe magazinele de proximitate – formatele Express, Market și discounter – Supeco.

scroll to top